‘Waarom Android-fabrikanten binnenkort jaren op Apple achterlopen’

De geruchten over de iPhone 8 zijn talrijk. Een van de verhalen over het nieuwste Applevlaggenschip is dat de iPhone 8 3D sensingtechnologie krijgt die je gezicht bijzonder accuraat kan herkennen. Op dat vlak loopt het Amerikaanse bedrijf volgens analist Ming-Chi Kuo jaren voor op Qualcomm, dat ook aan dergelijke technologie werkt.

Hoe Apple Qualcomm gaat verslaan

Volgens Kuo gaat Apple Qualcomm op het gebied van deze technologie genadeloos aftroeven. Kuo benadrukt in zijn bevindingen dat Qualcomm op het gebied van zowel software als hardware nog te “onvolwassen” is om al significante producten te produceren. Volgens Kuo heeft Qualcomm daarvoor nog tot 2019 voor nodig. Dat kan er op zijn beurt voor zorgen dat de Androidmarkt de technologie veel later krijgt dan Apples producten. Xiaomi is voorlopig de enige geïnteresseerde, maar de Chinese fabrikant wacht voorlopig op de respons op Apples product.

iPhone 8 camera's

Eerder bleek al dat de camera’s van Apple gebruik gaan maken van behoorlijk geavanceerde technologie. Zo kan de iPhone 8 je gezicht naar verluidt ook herkennen als het toestel op tafel ligt. Ook betalingen zouden mogelijk zijn met de nieuwe smartphone van Apple. Vooral dat laatste is nieuw. Samsung maakte eerder al gebruik van gezichtsherkenningstechnologie, maar daar kon je geen betalingen mee doen. De technologie was daar niet goed genoeg voor.

En waarom is de technologie van Apple beter?

De technologie van Apple is vooral beter doordat deze gebruikmaakt van 3D-technologie. Dat zorgt niet alleen voor meer mogelijkheden met Augmented Reality, maar ook voor betere veiligheid. Je kan de sensor van bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 ‘hacken’ door er een simpele foto van je gezicht voor te houden. Met de 3D-technologie van Apple is dat niet mogelijk: de telefoon zal herkennen dat de foto geen diepte heeft en dus geen ‘echt’ gezicht is.

Bron: 9to5Mac

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters