Apple reageert op bendgate: “9 iPhones 6 Plus verbogen”

Apple heeft tegenover persbureau Reuters gereageerd op bendgate, zoals het probleem met het verbuigen van het chassis van de nieuwe iPhone 6 Plus snel is gaan heten op de sociale media. Er zijn tot dusver slechts negen toestellen bij Apple ingeleverd die zijn verbogen, meldt een woordvoerder van het bedrijf.

Apple reageert op bendgate: 9 iPhones 6 Plus verbogen samsung bendgate

Afgezet tegenover tien miljoen verkochte iPhones 6 en 6 Plus in het eerste weekend vindt Apple dit een klein probleem. Bendgate kwam naar buiten toen enkele gebruikers op internet klaagden over het verbuigen van hun iPhone 6 Plus, de 5,5-inch phablet van Apple. In hun broekzak kon het toestel de druk niet aan en de telefoon verboog.

Een Youtuber nam de handschoen op en publiceerde een filmpje waarin hij liet zien hoe makkelijk het is om met de handen de telefoon zo te verbuigen dat er onherstelbare schade aan de zijkant van het toestel optrad. Het filmpje is miljoenen keren bekeken en heeft Apple ernstig in verlegenheid gebracht.

Het hielp ook al weinig dat een update voor iOS8 ijlings weer moest worden teruggetrokken, omdat het nog meer bugs bevatte dan die update zou moeten oplossen. Inmiddels is een betere bugfix-update voorhanden, meldt Apple, dat de gebruikers excuses aanbiedt voor het ongemak.

Apple vindt bendgate echter een storm in een glas water. “Bij normaal gebruik is een verbuiging in de iPhone extreem zeldzaam en tijdens de eerste zes dagen van de verkoop hebben in totaal negen klanten contact opgenomen met Apple met een verbogen iPhone 6 Plus”, meldt woordvoerster Trudy Muller van Apple tegenover Reuters.

Het verbuigen kan volgens Apple alleen gebeuren als je langdurig op de iPhone 6 Plus gaat zitten en als het toestel in een achterzak van een zeer strakke spijkerbroek zit. Apple meldt dat de iPhones zijn gemaakt van roestvrij staal met titanium-elementen om de stevigheid te bevorderen, en dat de toestellen de sterkste schermen bezitten in de hele smartphone-industrie.

Concurrenten van Apple, zoals Samsung en BlackBerry, verkneukelen zich inmiddels over de problemen met de iPhone 6 Plus. Samsung heeft een reclameplaatje in omloop gebracht waarin een sterk verbogen iPhone 6 Plus lijkt te knielen voor de Samsung Galaxy Note 3, die stijf rechtop staat. En BlackBerrry-CEO John Chen daagde de pers uit tijdens de presentatie van de nieuwe BlackBerry Passport om het toestel te verbuigen; dat zal volgens hem niet lukken. Ook andere fabrikanten deelden mee in de hype, zoals Heineken en Nestlé (de fabrikant van Kitkat).

In een filmpje laat Apple aan enkele journalisten zien wat voor tests er met nieuwe apparaten zoals een iPhone en een MacBook worden uitgevoerd, voordat ze op de markt worden gebracht.

Apple reageert op bendgate: 9 iPhones 6 Plus verbogen bent iphone 6 
Apple reageert op bendgate: "9 iPhones 6 Plus verbogen" heineken bendgate 

Bron: Reuters

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters