Apple registreert anti-diefstalpatent voor iPhone

Als een dief er in de toekomst met een iPhone vandoor gaat, kan het zijn dat het toestel dat ontdekt en direct alarm slaat. Apple heeft een anti-diefstalpatent geregistreerd dat dit mogelijk gaat maken.

patent apple

De telefoon ‘weet’ wanneer die wordt gestolen aan de hand van onverwachte bewegingen. Dat kan althans worden afgeleid uit het door Apple geregistreerde patent. Er wordt gebruikgemaakt van de ingebouwde accelerometer om erachter te komen of een toestel wordt gestolen; als een dief het ding uit je tas graait en er snel vandoor gaat, slaat de telefoon straks alarm.

Alleen is het nog niet helemaal duidelijk hoe de telefoon onderscheid kan maken tussen de wilde bewegingen van iemand die heel snel een trein wil halen en gelijktijdig zijn telefoon probeert op te nemen, en een dief in actie. Daar wordt blijkbaar nog aan gewerkt. Het zogeheten ‘acceleratie-gebaseerd diefstal detectie systeem voor draagbare elektronische apparaten’ spreekt daar nog niet over.

Het patent meldt verder dat een apparaat dat met het antidiefstalsysteem is uitgerust, een alarm laat horen vlak nadat het de diefstal ontdekt. Als Apple de accuratesse op een behoorlijk peil weet te krijgen, kan het in toekomstige iPhones en iPads worden ingebouwd, zodat de eigenaren zich minder zorgen hoeven te maken over diefstal. De i-apparaten staan namelijk wereldwijd erg hoog op het verlanglijstje van dieven, inbrekers en straatrovers.

Bron: Uberphones

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

ios 11.3

Preview iOS 11.3: Meer animoji, uitbreiding ARKit, health en meer… lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters