'Apple rolt Apple Pay in herfst uit in Canada'

Apple gaat betaaldienst Apple Pay waarschijnlijk na de zomer uitrollen naar andere landen. Canada is in de herfst het eerste land na de Verenigde Staten waar Apple Pay beschikbaar is.

Apple Pay zit bij iOS 8.1 meegeleverd
Apple Pay

Hierover schrijft the Wall Street Journal, dat het als het over Apple gaat vaak bij het juiste eind heeft. Apple zou nu met zes Canadese banken in onderhandeling zijn over Apple Pay. Deze banken zouden Apple Pay wel zien zitten voor hun creditcards en pinpassen, maar ze vinden dat Apple te hoge transactiekosten rekent. Apple zou een halve cent rekenen voor transacties met een pinpas en een percentage van 0,15 tot 0,2 procent rekenen voor transacties met een creditcard.

De keuze voor Canada is wel logisch. Het buurland van de Verenigde Staten heeft relatief veel iPhone-gebruikers. In Canada heeft de iPhone een marktaandeel van ongeveer een derde, terwijl wereldwijd het marktaandeel van Apple op ongeveer 20 procent zit. Daarnaast hebben veel Canadese betaalautomaten al NFC, wat een vereiste voor Apple Pay is.

Na de zomer is Apple Pay dus waarschijnlijk in Canada beschikbaar. Ondertussen zou Apple ook met Chinese banken onderhandelen. De gebruikers in zowel China als Canada zouden veel interesse hebben in het betalen met Apple Pay. Daarna volgen waarschijnlijk andere markten, waaronder waarschijnlijk ook de Europese.

In de Verenigde Staten loopt het nog niet storm met het aantal betalen dat via Apple Pay wordt verricht. Slechts 6 procent van de Amerikanen met een iPhone gebruikt de mogelijkheid wel eens. Met Apple Pay koppel je je betaalpas aan je smartphone, zodat je via NFC je boodschappen betaalt. Deze betalingen kun je beveiligen met je vingerafdruk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
vingerafdrukscanner

Dit wordt de eerste smartphone met vingerafdrukscanner in het scherm lees verder

iPhone 6 toestellen

Zo kun je veilig en snel wachtwoord van je wifi delen in iOS 11 lees verder

iPhone 8 ontwerp

Helaas: nieuwe iPhones worden trager dan de concurrentie lees verder

iPad

Vijf iOS 11 functies die Apple van Android heeft gepakt lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters