Apple: Samsung heeft bewijsmateriaal vernietigd in patentrechtszaak

Apple beweert dat Samsung enorme hoeveelheden bewijs heeft vernietigd in de patentrechtszaak waar beide bedrijven in verwikkeld zijn. Vernietigen van bewijsmateriaal is verboden.

samsung apple

Volgens Apple maakt Samsung er een zaak van om elke twee weken emails te vernietigen, hoewel de verplichting bestaat om die te bewaren. Apple wijst erop dat Samsung al eerder door rechters is bestraft voor deze praktijken in 2010 en 2011.

Apple kan, omdat het er niet meer is, niet bewijzen hoeveel bewijsmateriaal er door Samsung is vernietigd, maar gaat er alvast van uit dat het om enorme hoeveelheden gaat. Het moet gaan om emails die van en naar het productstrategieteam van Samsung zijn gestuurd, met name naar hoofd Won Pyo Hong van die afdeling. Hong werd eerder door een rechter gedwongen om emails over te dragen, waarin hij schrijft over een interne presentatie waarbij producten van Apple en Samsung naast elkaar zijn gelegd. Met die mails wil Apple aantonen dat er bij Samsung sprake is van ‘slaafs kopieergedrag’ van Apple-producten.

Samsung verwerpt de aantijging van Apple als ‘speculatie’, en ‘nergens op gebaseerd’. Hoe dit steekspel verder gaat blijft afwachten; de Amerikaanse rechters van de International Trade Commission (ITC) die een importverbod kan afkondigen voor producten die patenten schenden, gaan pas in juli verder met de rechtszittingen.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters