Apple schakelt moedwillig tethering uit in iPhone OS 3.1

Apple heeft op zijn eigen site aangegeven dat het moedwillig tethering heeft uitgeschakeld in de nieuwe update voor de iPhone. Gebruikers die geüpgraded hebben naar versie 3.1 van het OS kunnen nu alleen nog na een jailbreak gebruikmaken van tethering.

iPhone Tethering

Apple heeft op zijn website helemaal onderaan de pagina aangegeven dat het met de nieuwe 3.1-update voor de iPhone tethering in bepaalde landen heeft uitgeschakeld. De officiële lezing is dat de providers in onder meer Nederland, België en de VS momenteel geen tethering ondersteunen en dat het daarom voor die landen is uitgeschakeld. Apple had hier vooraf niets over gemeld en de provider T-Mobile zag het liever niet maar deze kon er vooralsnog weinig aan doen. Inmiddels heeft de telco blijkbaar bij de producent bedongen om de functionaliteit hier te deactiveren en met succes. T-Mobile had al eerder aangegeven dat het onderzocht of het met een speciaal tethering-abonnement zou gaan komen om consumenten tegemoet te komen. Vooralsnog heeft de telco hier geen passend alternatief voor geboden en nu is het bedrijf tot een algehele blokkade overgegaan samen met Apple. Gebruikers zijn op zijn zachts gezegd ontevreden over deze nieuwe aanpassing, ze vinden dat Apple wederom een stap te ver is gegaan.

Vooralsnog is tethering alleen mogelijk met iPhone OS 3.0 of na een jailbreak van de iPhone. Onduidelijk is nog wanneer T-Mobile met een passend alternatief zal gaan komen voor dit probleem.

iPhone tethering

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kokkie -

    Haha Apple en updates…je kunt er niks van op aan. Blijft altijd weer een verrassing wat je nu weer er bij krijgt of mist :Y Gelukkig heb ik gewacht met de update van mijn iPhone en iTunes.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters