Apple schakelt moedwillig tethering uit in iPhone OS 3.1

Apple heeft op zijn eigen site aangegeven dat het moedwillig tethering heeft uitgeschakeld in de nieuwe update voor de iPhone. Gebruikers die geüpgraded hebben naar versie 3.1 van het OS kunnen nu alleen nog na een jailbreak gebruikmaken van tethering.

iPhone Tethering

Apple heeft op zijn website helemaal onderaan de pagina aangegeven dat het met de nieuwe 3.1-update voor de iPhone tethering in bepaalde landen heeft uitgeschakeld. De officiële lezing is dat de providers in onder meer Nederland, België en de VS momenteel geen tethering ondersteunen en dat het daarom voor die landen is uitgeschakeld. Apple had hier vooraf niets over gemeld en de provider T-Mobile zag het liever niet maar deze kon er vooralsnog weinig aan doen. Inmiddels heeft de telco blijkbaar bij de producent bedongen om de functionaliteit hier te deactiveren en met succes. T-Mobile had al eerder aangegeven dat het onderzocht of het met een speciaal tethering-abonnement zou gaan komen om consumenten tegemoet te komen. Vooralsnog heeft de telco hier geen passend alternatief voor geboden en nu is het bedrijf tot een algehele blokkade overgegaan samen met Apple. Gebruikers zijn op zijn zachts gezegd ontevreden over deze nieuwe aanpassing, ze vinden dat Apple wederom een stap te ver is gegaan.

Vooralsnog is tethering alleen mogelijk met iPhone OS 3.0 of na een jailbreak van de iPhone. Onduidelijk is nog wanneer T-Mobile met een passend alternatief zal gaan komen voor dit probleem.

iPhone tethering

 

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters