Apple schakelt moedwillig tethering uit in iPhone OS 3.1

Apple heeft op zijn eigen site aangegeven dat het moedwillig tethering heeft uitgeschakeld in de nieuwe update voor de iPhone. Gebruikers die geüpgraded hebben naar versie 3.1 van het OS kunnen nu alleen nog na een jailbreak gebruikmaken van tethering.

iPhone Tethering

Apple heeft op zijn website helemaal onderaan de pagina aangegeven dat het met de nieuwe 3.1-update voor de iPhone tethering in bepaalde landen heeft uitgeschakeld. De officiële lezing is dat de providers in onder meer Nederland, België en de VS momenteel geen tethering ondersteunen en dat het daarom voor die landen is uitgeschakeld. Apple had hier vooraf niets over gemeld en de provider T-Mobile zag het liever niet maar deze kon er vooralsnog weinig aan doen. Inmiddels heeft de telco blijkbaar bij de producent bedongen om de functionaliteit hier te deactiveren en met succes. T-Mobile had al eerder aangegeven dat het onderzocht of het met een speciaal tethering-abonnement zou gaan komen om consumenten tegemoet te komen. Vooralsnog heeft de telco hier geen passend alternatief voor geboden en nu is het bedrijf tot een algehele blokkade overgegaan samen met Apple. Gebruikers zijn op zijn zachts gezegd ontevreden over deze nieuwe aanpassing, ze vinden dat Apple wederom een stap te ver is gegaan.

Vooralsnog is tethering alleen mogelijk met iPhone OS 3.0 of na een jailbreak van de iPhone. Onduidelijk is nog wanneer T-Mobile met een passend alternatief zal gaan komen voor dit probleem.

iPhone tethering

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. kokkie -

    Haha Apple en updates…je kunt er niks van op aan. Blijft altijd weer een verrassing wat je nu weer er bij krijgt of mist :Y Gelukkig heb ik gewacht met de update van mijn iPhone en iTunes.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters