Apple schikt zich morrend naar Europese garantiewetten

Apple heeft zich morrend geschikt naar de Europese garantiewetten, nadat een rechtszaak in Italië over de garantie van een jaar is verloren. Klanten kunnen nu zonder gezeur aanspraak maken op twee jaar wettelijke garantie.

apple careApple gaf tot dusver standaard een jaar wettelijke garantie. Wil je meer garantie, dan moet je een tamelijk duur Apple Care-garantieplan bijkopen waarmee de garantieduur wordt verlengd tot twee of drie jaar. In Italië heeft een rechter geoordeeld dat dit garantieplan onwettig is, omdat Apple standaard al twee jaar garantie dient aan te bieden.

In andere Europese landen, waaronder Nederland, gelden soortgelijke wettelijke garantietermijnen als in Nederland. De Nederlandse Consumentenbond heeft na de Italiaanse uitspraak Apple opgeroepen om zich ook in Nederland aan de wettelijke garantietermijn te houden en klanten daar ook op te wijzen. De Consumentenbond was bereid er een rechtszaak voor aan te spannen en liep zich al warm voor een klacht bij de Consumentenautoriteit.

Apple is een nieuwe rechtszaak nu voor geweest door een pagina online te zetten waarin de klanten inderdaad worden gewezen op de wettelijke garantietermijn van twee jaar. Maar het bedrijf heeft het daarbij niet gelaten. Apple is nog steeds van mening dat het Apple Care-garantieplan meer zekerheid biedt aan klanten dan de wettelijke garantie. Die geldt alleen voor fabrieksfouten die direct na levering aan het licht komen. Apple stelt dat zijn Apple Care ook fabrieksfouten dekt die veel later optreden.

Apple Care biedt bovendien telefonische ondersteuning bij problemen en dat wordt in de wettelijke garantie niet genoemd, merkt Apple op.

Apple Care voor een iPhone biedt twee jaar garantie voor 69 euro. Voor een iPad betaal je 79 euro, eveneens voor een aangevulde garantie voor twee jaar na de aankoopdatum.

Bron: Webwereld

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Huawei P20 Lite

Huawei P20 Lite nu officieel in Nederland verkrijgbaar lees verder

iPhone SE2 (mogelijk)

Kruising opgedoken tussen iPhone X en iPhone SE lees verder

Wiko View 2 Pro preview Samsung Galaxy S10

Samsung heeft grootse plannen voor Samsung Galaxy S10 lees verder

HTC U12+

Eindelijk gelekt: Maak kennis met de HTC U12+ lees verder

Nokia 2 met stock Android

Dit zijn de beste smartphones met stock Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters