Apple schort verkoop iPhone 4S in China op wegens te grote vraag

Fabrikant Apple is gestopt met het verkopen van haar iPhone 4S-smartphone in China. Tijdens de launch van het toestel ontstonden vechtpartijen onder de duizenden gegadigden en werden mensen verdrukt.

Ondermeer in de grootste winkel van Apple in China ontstond een vechtpartij nadat duizenden mensen uren in de rij hadden gestaan om de eerste modellen van de iPhone 4S in China te bemachtigen. De iPhone 4S werd afgelopen week in China door Apple geïntroduceerd en het aantal mensen dat daarvoor op de been was, was gigantisch, aldus lokale media. Als gevolg van de vechtpartij werd de winkel gelijk gesloten omdat Apple niet de veiligheid van haar medewerkers en de mensen buiten op straat kon waarborgen.

Inmiddels lijkt het erop dat door het hele land opstootjes en verdrukkingen hebben plaats gevonden tijdens de lancering van het toestel. Apple zou dan ook volgens onbevestigde berichten gestopt zijn met het verkopen van het toestel in heel China totdat de situatie weer onder controle is.

China is een erg belangrijk land voor Apple omdat het daar net pas haar aanwezigheid heeft weten zeker te stellen en het een enorme groeimarkt is voor de fabrikant. Ook het aantal inwoner dat Apple-producten kan kopen is bijzonder groot waardoor China een topprioriteit is geworden voor veel bedrijven, waaronder Apple.

No iPhone 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters