Apple schrapt 16GB-variant iPads

Apple heeft gisteren tijdens zijn iPhone 7 event heel wat aankondigingen gedaan, maar over zijn iPads had het bedrijf niets te zeggen.

iPad

Deze iPhones, iPads en iPods krijgen de update naar iOS 10Het is ondertussen al 6 jaar geleden dat Apple de wereld veranderde met zijn iPad. Hoewel er al meerdere tablets beschikbaar waren, was Apple het eerste bedrijf dat het idee van een tablet helemaal goed had. De verkoopcijfers waren zoals verwacht: heel erg goed. Ondertussen zijn we meerdere generaties verder en hebben we zelfs al een 12,9-inch grote iPad Pro en een 7,9-inch ‘kleine’ iPad Mini.

16GB

Apple maakt de iPad mini 2 bekend met retinaschermTot gisteren verkocht Apple al zijn iPhones met standaard 16GB intern geheugen. Met zijn nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus besloot Apple echter (eindelijk) van de 16GB-variant af te stappen en te gaan voor standaard 32GB intern geheugen (enkel de iPhone SE komt nog met 16GB intern geheugen). Maar Apple had ook nog een verrassing waarover ze niets op het podium hebben gezegd. Het bedrijf heeft namelijk niet alleen de 16GB iPhone-lijn geschrapt, ook hebben ze de 16GB iPad-lijn geschrapt. Iedere iPad die je vanaf nu online koopt bij Apple heeft minimum 32GB intern geheugen.

Verlaagde prijzen

Naast de standaard opslagcapaciteit van alle iPads te verhogen, heeft Apple eveneens de prijzen van al zijn iPads (een beetje) verlaagd. Een bijzondere zet voor Apple, maar wel een zet die veel mensen gelukkig zal maken. Zo heb je nu al een iPad Mini 4 vanaf €439 en voor de 32GB-variant van de Apple iPad Air 2 betaal je nu eveneens ‘slechts’ €439. De prijs voor een 9,7-inch iPad Pro is gedaald naar €689 en voor de grotere iPad Pro betaal je nu minimum €909.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Lester -

    Fijn. Voor hetzelfde geld vorige week de iPad air2 16gb gekocht bij media markt. Zou dat nog teruggedraaid kunnen worden naar een 32gb variant? 😡😡😡

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters