Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind

Siri wordt steeds belangrijker voor Apple. Volgend jaar komt de HomePod op de markt, het eerste product dat alleen via de virtuele assistent te bedienen is. Maar is Siri ook intelligent? Volgens een nieuw onderzoek van drie Chinese wetenschappers niet bepaald.

De onderzoekers hebben verschillende virtuele assistenten getest en hun prestaties vergeleken met het IQ van mensen. Wat blijkt? Siri heeft een IQ van 24. Apple’s virtuele assistent is half zo slim als een zesjarig kind.

Google Assistant heeft het hoogste IQ

Andere virtuele assistenten scoren niet veel beter. Google Assistant heeft het hoogste IQ, namelijk 47. Microsoft Contana doet met een IQ van 32 slechts iets beter dan Siri. Alle assistenten scoren ruim onder het niveau van een zesjarig kind, dat heeft een IQ van gemiddeld 56. Als het voelt alsof je tegen een eigenwijs kind aan het praten bent als Siri je niet begrijpt, kan dat dus wel kloppen. De onderzoekers hebben de Amerikaanse versie van de spraakassistenten getest en het volledige onderzoek is hier te lezen.

Google Assistant
Google Assistant

Siri en HomePod

Maar maakt het uit dat Apple’s virtuele assistent niet erg goed in kan spelen op vragen? Op je iPhone, Mac of iPad kun je altijd nog de interface gebruiken om iets op te zoeken of een actie uit te voeren. De HomePod (die niet eind 2017 maar begin 2018 op de markt komt) verplicht het gebruik van Siri, maar dat gaat niet voor grote problemen zorgen. Gebruikers van slimme speakers blijken vooral simpele taken uit te voeren, zoals een timer zetten, muziek afspelen en het weer checken.

Apple Siri

Goed nieuws voor Apple, want Siri zal voor de gemiddelde HomePod-gebruiker voldoen. Slecht nieuws voor gebruikers die hoopten dat de introductie van HomePod met een dramatische verbetering van de virtuele assistent gepaard ging. Dat zit er vooralsnog niet in… 👶
Dit artikel verscheen als eerste op Onemorething.nl.

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters