Apple sluit contract met grootste telco van China

Apple heeft een megacontract afgesloten met China Mobile, de grootste telecomprovider van het land. Door het contract kan Apple nu iPhones gaan leveren aan de 700 miljoen klanten van het bedrijf.

Apple iPhone 5S gold

Een en ander betekent dat Apple een gigantisch nieuw afzetkanaal heeft gevonden, waarschijnlijk voornamelijk voor de goedkopere iPhone 5c die naar verwachting volgende week wereldkundig wordt gemaakt. Ook het Japanse Docomo, eveneens een grote provider, heeft bekendgemaakt dat de iPhone in het aanbod wordt opgenomen.

China Mobile is niet alleen de grootste telecomprovider van China, maar zelfs van de hele wereld. Apple probeert al jaren een deal te maken met deze provider zodat de iPhone ook aan de 700 miljoen klanten van dit bedrijf kunnen worden verkocht. CEO Tim Cook van Apple is persoonlijk een aantal keren naar China afgereisd om de Chinezen tot een contract te bewegen. Maar de hoge prijs van de iPhone en de weigering van Apple om telco’s mee te laten delen in de opbrengsten van apps en media die via de App Store worden verkocht, bevielen de bazen van China Mobile niet.

Nu de IPhone 5C eraan komt, die aanzienlijk goedkoper wordt dan de iPhone 5S, is dat eerste bezwaar ondervangen. China Mobile heeft nu ook meer oren naar een deal met Apple, omdat veel rijkere klanten die de iPhone juist wel willen, naar andere providers overstappen. De bedrijven hebben elkaar dus nu toch nog gevonden.

De deal houdt voor Apple in dat de komende tijd waarschijnlijk veel en veel meer iPhones verkocht zullen worden dan tot dusver. Wat het marktaandeel van Apple op het Chinese vasteland zal doen groeien ten koste van Androidproducenten.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters