Apple sluit contract met grootste telco van China

Apple heeft een megacontract afgesloten met China Mobile, de grootste telecomprovider van het land. Door het contract kan Apple nu iPhones gaan leveren aan de 700 miljoen klanten van het bedrijf.

Apple iPhone 5S gold

Een en ander betekent dat Apple een gigantisch nieuw afzetkanaal heeft gevonden, waarschijnlijk voornamelijk voor de goedkopere iPhone 5c die naar verwachting volgende week wereldkundig wordt gemaakt. Ook het Japanse Docomo, eveneens een grote provider, heeft bekendgemaakt dat de iPhone in het aanbod wordt opgenomen.

China Mobile is niet alleen de grootste telecomprovider van China, maar zelfs van de hele wereld. Apple probeert al jaren een deal te maken met deze provider zodat de iPhone ook aan de 700 miljoen klanten van dit bedrijf kunnen worden verkocht. CEO Tim Cook van Apple is persoonlijk een aantal keren naar China afgereisd om de Chinezen tot een contract te bewegen. Maar de hoge prijs van de iPhone en de weigering van Apple om telco’s mee te laten delen in de opbrengsten van apps en media die via de App Store worden verkocht, bevielen de bazen van China Mobile niet.

Nu de IPhone 5C eraan komt, die aanzienlijk goedkoper wordt dan de iPhone 5S, is dat eerste bezwaar ondervangen. China Mobile heeft nu ook meer oren naar een deal met Apple, omdat veel rijkere klanten die de iPhone juist wel willen, naar andere providers overstappen. De bedrijven hebben elkaar dus nu toch nog gevonden.

De deal houdt voor Apple in dat de komende tijd waarschijnlijk veel en veel meer iPhones verkocht zullen worden dan tot dusver. Wat het marktaandeel van Apple op het Chinese vasteland zal doen groeien ten koste van Androidproducenten.

Bron: Venturebeat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters