Apple en Sonos gaan samenwerking aan

Niet geheel onverwacht hebben Apple en Sonos vandaag bekend gemaakt een samenwerking aan te gaan. Dankzij de samenwerking zal je nu een Sonos-speaker kunnen kopen in een Apple Store.

Apple Music

Apple Music afbeeldingIets meer dan een jaar geleden is Apple begonnen met zijn eigen streaming-service die de naam Apple Music heeft gekregen. Apple Music is ontstaan uit de streaming-service van het door Apple overgenomen Beats: Beats Music. Met Apple Music kun je, zoals je zou verwachten, naar muziek luisteren die je streamt. Net zoals mogelijks is bij andere services waaronder Spotify en Deezer. Het grote verschil tussen Apple Music en de andere services is dat Apple de artiest achter de muziek meer credits wil geven. Dit door onder andere een ‘social media-platform’ in te bouwen in Apple Music waar artiesten video’s, muziek, foto’s en nog veel meer kunnen delen met hun fans. Eveneens gebeurt het geregeld dat artiesten hun nieuwe muziek (tijdelijk) exclusief beschikbaar stellen voor de gebruikers van Apple Music.

Maar wat Apple Music misschien wel het meest interessant maakt is dat de dienst standaard is ingebouwd in de muziek-applicatie van je iPhone, iPad en zelfs iPod Touch. Dit houdt in dat je dus niet alleen muziek kunt streamen, maar ook makkelijk naar je eigen muziek kunt luisteren. En dit alles in één applicatie.

Sonos en Apple

 

Sonos-app krijgt binnenkort nieuw uiterlijk meeSinds vorig jaar was het reeds mogelijk om via de Sonos-applicatie muziek af te spelen dat wordt gestreamd via Apple Music. Een handige functie als je het ons vraagt: je kunt je gehele Sonos-setup besturen via één applicatie. Vandaag zijn Sonos en Apple nog een stap verder gegaan. Beide bedrijven zijn namelijk tot een overeenkomst gekomen die inhoudt dat Sonos vanaf nu (in de Verenigde Staten) zijn speakers mag verkopen in de (online) Apple Store. Vanaf 5 oktober zal je ook in België en Nederland een Sonos-speaker kunnen kopen bij Apple. Koop je tussen 4 oktober en 31 december 2016 een Sonos-speaker bij Apple, dan krijg je er helemaal gratis drie maanden Apple Music bovenop.

Amazon

Het nieuws over de samenwerking tussen Apple en Sonos komt er nadat het bedrijf een aantal weken geleden aankondigde zijn speakers te voorzien van de Alexa-spraaktechnologie van Amazon. Hierdoor zal je, als je in de verenigde Staten woont, tegen je Sonos-speaker kunnen praten. Eveneens zul je via je Sonos-speaker dingen via Amazon kunnen bestellen en zelfs je home-tech zoals belichting kunnen bedienen.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters