‘Spanningen binnen Apple leiden tot vertrek van managers’

Hoogopgelopen spanningen binnen Apple hebben er voor gezorgd dat een manager het bedrijf verlaten heeft. Volgens een anonieme bron zullen meer medewerkers volgen.

Apple

Ondanks het grote succes van de nieuwe 4-inch iPhone SE in onder andere China en Taiwan is het niet altijd rozengeur en maneschijn binnen Apple. Volgens verschillende anonieme bronnen binnen het bedrijf hebben verhitte discussies en meningsverschillen er onder andere voor gezorgd dat een manager ontslag heeft genomen. De bron beweert dat meer managers uit de Apple top zullen volgen als het bedrijf niet snel een beslissing neemt over “Project McQueen”.

Apple iPhone SE koopwijzer
De iphone SE

Project McQueen

We hebben al eerder over “Project McQueen” gehoord, Apple’s eigen cloud infrastructuur. Op dit moment is iCloud, de dienst waarmee gebruikers onder andere foto’s en muziek online op kunnen slaan, afhankelijk van Google Cloud Platform, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Doordat Apple de infrastructuur van andere grote partijen moet gebruiken is het bedrijf meer dan 1 miljard dollar per jaar kwijt om iCloud in de lucht te houden. Apple is dan ook al jaren druk bezig met haar eigen cloud infrastructuur om die kosten terug te brengen. Helaas wil het project niet echt vorderen en blijven de hoge kosten een struikelblok. De meningen binnen het Amerikaanse bedrijf zouden verdeeld zijn over wat Apple met het project moet doen.

iCloud

Daarnaast zouden de spanningen binnen Apple hoog oplopen omdat het management van het bedrijf wil dat het Siri team onderdelen van iCloud gaat gebruiken voor de kunstmatige intelligentie van iOS, zoals iTunes en iMessage. Dat zou betekenen dat duizenden ingenieurs en ontwikkelaars van de iCloud divisie gedwongen worden om de controle af te staan, waardoor veel werknemers bang zijn hun baan te verliezen. Een technische manager heeft het bedrijf al verlaten, en naar verwachting zullen binnenkort meer werknemers volgen.

Bron: The Next Web

 

 

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters