‘Spanningen binnen Apple leiden tot vertrek van managers’

Hoogopgelopen spanningen binnen Apple hebben er voor gezorgd dat een manager het bedrijf verlaten heeft. Volgens een anonieme bron zullen meer medewerkers volgen.

Apple

Ondanks het grote succes van de nieuwe 4-inch iPhone SE in onder andere China en Taiwan is het niet altijd rozengeur en maneschijn binnen Apple. Volgens verschillende anonieme bronnen binnen het bedrijf hebben verhitte discussies en meningsverschillen er onder andere voor gezorgd dat een manager ontslag heeft genomen. De bron beweert dat meer managers uit de Apple top zullen volgen als het bedrijf niet snel een beslissing neemt over “Project McQueen”.

Apple iPhone SE koopwijzer
De iphone SE

Project McQueen

We hebben al eerder over “Project McQueen” gehoord, Apple’s eigen cloud infrastructuur. Op dit moment is iCloud, de dienst waarmee gebruikers onder andere foto’s en muziek online op kunnen slaan, afhankelijk van Google Cloud Platform, Amazon Web Services en Microsoft Azure. Doordat Apple de infrastructuur van andere grote partijen moet gebruiken is het bedrijf meer dan 1 miljard dollar per jaar kwijt om iCloud in de lucht te houden. Apple is dan ook al jaren druk bezig met haar eigen cloud infrastructuur om die kosten terug te brengen. Helaas wil het project niet echt vorderen en blijven de hoge kosten een struikelblok. De meningen binnen het Amerikaanse bedrijf zouden verdeeld zijn over wat Apple met het project moet doen.

iCloud

Daarnaast zouden de spanningen binnen Apple hoog oplopen omdat het management van het bedrijf wil dat het Siri team onderdelen van iCloud gaat gebruiken voor de kunstmatige intelligentie van iOS, zoals iTunes en iMessage. Dat zou betekenen dat duizenden ingenieurs en ontwikkelaars van de iCloud divisie gedwongen worden om de controle af te staan, waardoor veel werknemers bang zijn hun baan te verliezen. Een technische manager heeft het bedrijf al verlaten, en naar verwachting zullen binnenkort meer werknemers volgen.

Bron: The Next Web

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Robert -

    Uiteindelijk is het ook maar een normaal bedrijf. Maar krijg de indruk dat echt innoveren verdwenen is. Ze kunnen nog lang teren op succes van iPhone.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters