Apple staat andere browsers toe op de iPhone

Apple heeft gisteren plotseling haar regels van de iPhone SDK aangepast waardoor het mogelijk wordt om andere browsers op de iPhone te draaien. Ontwikkelaars mogen vanaf nu eigen browsers ontwikkelen en aanbieden voor de iPhone.

Volgens Macrumors is de aanpassing in de SDK een opmerkelijke stap van Apple aangezien niemand deze zag aankomen. De fabrikant heeft de laatste tijd erg veel kritiek gekregen van gebruikers en ontwikkelaars op het strenge beleid dat Apple voert op de applicaties die op de iPhone aangeboden mogen worden. Andere fabrikanten hanteren niet of nauwelijks een beleid als het om apps gaat en laten ontwikkelaars dan ook gaan als het gaat om het ontwikkelen van applicaties voor de iPhone. Echter na de introductie van Palm’s WebOS is Apple waarschijnlijk toch nattigheid gaan voelen en heeft het besloten om met de concurrentie mee te gaan. De verwachting is dan ook dat Apple steeds meer zal gaan toestaan als het gaat om de SDK. De eerste drie browsers van andere producenten zijn al in de app store te vinden en de verwachting is dat producenten als Opera en Firefox niet lang meer op zich zullen laten wachten.

Opera heeft al laten weten dat ze hun iPhone browser klaar hebben liggen. Mozilla had eerder laten weten dat ze niet van plan waren om voor de iPhone een browser te maken</a>, de vraag is nu of ze van gedachten zullen veranderen.

screenshot_iphone_07 

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters