'Apple start binnenkort inruilprogramma voor Android-smartphones'

Binnenkort krijg je waarschijnlijk van Apple korting op je iPhone als je je Android-telefoon hiervoor inruilt. De Amerikaanse fabrikant hoopt zo nog meer smartphones te verkopen.

Android is nog steeds de grootste, ondanks iOS 8 en de iPhone 6 van Apple

Dit stelt 9 to 5 Mac op basis van anonieme bronnen. Apple start dit inruilprogramma binnen enkele weken, schrijft de site. Het winkelpersoneel van Apple begint deze week met cursussen. Hierin leert het onder andere hoe het contacten van Android-telefoons moet overzetten naar de iPhone. Daarnaast leert het personeel hoe het de prijs van een Android-telefoon bepaalt.

De geschatte waarde van een Android-telefoon wordt daarna afgetrokken van de toestelprijs van de iPhone die een overstapper wil hebben. Apple had al een soortgelijk programma’s, maar dan alleen voor oude iPhones. Nu gaat Apple waarschijnlijk dus ook Android- en BlackBerry-telefoons accepteren.

Het is nog onbekend wanneer het nieuwe inruilprogramma van Apple precies start. Dat het aanstaande is, lijkt nu wel duidelijk. Waarschijnlijk is het inruilprogramma aanvankelijk alleen in de Verenigde Staten actief. Daarna wordt het waarschijnlijk uitgerold naar Canada en Europa.

Apple probeert al langere tijd het gemakkelijker te maken voor Android-gebruikers om over te stappen op een iPhone. Vorig jaar kwam de fabrikant al met een website waarin het mensen uitlegt hoe ze overstappen van Android op iOS.

Het lijkt erop dat Apple de groei van de iPhone 6 verder wil maximaliseren. Dit toestel is de best verkochte smartphone van Apple ooit, maar daar neemt de fabrikant blijkbaar nog geen genoegen mee. Blijkbaar neemt een groep mensen deze smartphone niet, omdat ze het teveel moeite vinden om van Android op iOS over te stappen.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters