Apple start verkoop iPad mini en iPad 4 in Nederland

Apple is officieel gestart met de verkoop van haar nieuwe iPad mini en de iPad 4. De twee tablets zijn vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland en andere Europese landen.

De nieuwe iPad mini van Apple kent een vanaf prijs van 329 euro in ons land en werd onlangs wereldkundig gemaakt door de fabrikant. De iPad mini is een tablet die wat kleiner is dan de normale iPad; het toestel heeft een 7.9-inch scherm mee gekregen waardoor hij wat compacter is dan zijn grotere broer. Het scherm kent een resolutie van 1024×768 pixels en dat is evenveel pixels als de iPad 2.

De iPad mini is voorzien van de zelfde A5-processor van Apple die ook in de iPad 2 zit. Deze dualcore Cortex A9-processor doet zijn werk op 1GHz. Daarnaast is er ook 1GB aan ram in de tablet standaard aanwezig om hem soepel te laten lopen. De tablet loopt uiteraard op iOS 6 en zal daarnaast gelijk een kleine update mee gaan krijgen in de vorm van iOS 6.0.1. Er is ook een 5-megapixelcamera op het toestel aanwezig en aan de voorkant is een iSight-camera aanwezig om mee te videobellen en opnames van je zelf te maken. De iPad mini zal net als de iPhone 5 over de nieuwe lightingconnector gaan beschikken. Het apparaat is slechts 7.2mm dik en weegt 308 gram. Volgens Apple is het apparaatje even zwaar als een blok papier.

De iPad mini komt in een 16GB variant en in een 32GB variant op de markt. De tablet kent een vanaf prijs van 329 euro en loopt met 3G/LTE op tot 699 euro. Het apparaat is in het zwart en in het wit verkrijgbaar.

Apple heeft ook een nieuwe variant van de iPad op de markt gebracht. De iPad 4 heeft een paar kleine wijzigingen mee gekregen van de fabrikant. De nieuwe iPad beschikt over de Apple A6X processor die twee keer zo snel is als de A5X. Daarnaast is ook de grafische twee keer beter geworden, aldus de fabrikant. De nieuwe iPad heeft ondersteuning voor LTE over de hele wereld en daarnaast is de tablet voorzien van een nieuwe Facetime-camera aan de voorkant van de tablet. Deze kan in 720p video’s schieten. De tablet is voorzien van nog steeds het zelfde Retina-scherm met hoge resolutie. De overige specificaties zijn eveneens het zelfde gebleven.

De nieuwe iPad is wel voorzien van een Lightning-connector. De prijs van de tablet is het zelfde gebleven als de huidige en kent een vanaf prijs van 479 euro.

Apple iPad mini 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

iPhone 6 toestellen

Met iOS 11 hoef je nooit meer om wifi-wachtwoorden te vragen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters