Apple stopt met verkoop en ontwikkeling van iPad Mini

Apple gaat naar verluidt geheel met de iPad Mini stoppen. Nu smartphones steeds groter worden en de grotere iPads steeds compacter lopen de verkopen sterk terug.

Smartphones worden steeds groter

Apple onthulde in 2012 de iPad Mini, een kleiner alternatief voor vrij lompe 9.7-inch iPad. De handzame tablet was en is ontzettend handig voor onderweg. Even je mail checken, een spelletje spelen.

Apple iPad Mini

Toen had je echter nog geen 5.5-inch iPhone 7 Plus. In de afgelopen jaren zijn smartphones een stuk groter geworden. Waarom zou je nog een kleine tablet aanschaffen als de schermgrootte van je eigen smartphone al in de buurt komt?

Je iPhone is alles in een, altijd up-to-date. Daardoor hebben steeds minder consumenten een reden om de iPad Mini aan te schaffen. De kleine tablet heeft echter ook last van zijn grotere broers. Deze zomer komt Apple met een nieuwe iPad.

Het nieuwe model heeft een 10.5-inch scherm, maar is dankzij dunnere schermranden toch nog compacter dan de huidige 9.7-inch iPad. De iPad Mini wordt dus steeds minder relevant. Consumenten zullen dan eerder de sprong naar de 10.5-inch iPad maken.

Apple stopt met iPad Mini

Dan heb je echt een groter scherm, in plaats van de kleinere stap van je iPhone naar de iPad Mini. Apple heeft dat natuurlijk ook door. Sterker nog, naar verluidt gaat de techgigant geheel stoppen met de iPad Mini.

Apple iPad Mini

Het is nog niet bekend hoe lang de iPad Mini te koop zal blijven, maar het is duidelijk dat er geen nieuw model meer uit zal komen. We gaan meerĀ over Apple’s toekomstplannen horen tijdens WWDC.

De jaarlijkse conferentie vindt dit jaar van vijf tot acht juni plaats. Je kunt naast de nieuwe iPad de onthulling van iOS 11 verwachten, en een flinke update voor WatchOS. In dit artikel lees je meer over Apple’s aankomende evenement.

 

Bron: BGR

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters