Einde van een tijdperk: Apple stopt met iPhone 4 reparatie

Deze maand is het dan zover. Met de lancering van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus moeten we ook afscheid nemen van de oude garde.  De iPhone 4 zal binnenkort niet meer gerepareerd gaan worden door Apple.

Apple

iPhone 4Naar mate een smartphonefabrikant meer nieuwe smartphones uitbrengt wordt het steeds onaantrekkelijker om de oude modellen te blijven ondersteunen. Steeds minder consumenten zullen de oude modellen gebruiken. Daardoor verliezen hardware componenten hun alomtegenwoordigheid en worden ze dus duurder om te produceren. Uiteindelijk leidt dat er toe dat fabrikanten op een gegeven moment de knoop doorhakken en stoppen met het repareren van oudere smartphones. In het geval van Apple gebeurt dat meestal vijf jaar nadat de Amerikaanse smartphonefabrikant gestopt is met het produceren van de smartphone in kwestie.

iPhone 4

Nu het bedrijf op 7 september de iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan gaat kondigen is de zes jaar oude iPhone 4 helaas hetzelfde lot beschoren. De lancering van de zeer populaire smartphone verliep allesbehalve probleemloos. Fanatieke fans die in de rij stonden om het toestel aan te schaffen kwamen er na een paar dagen achter dat de iPhone 4 zijn bereik verloor wanneer je het model op een bepaalde manier vast hield. Dat zorgde er niet alleen voor dat je slechter bereik had, maar resulteerde ook in telefoongesprekken die opeens afgebroken worden. Wat volgde leidde tot een van de meest bekende uitspraken van Apple mede-oprichter Steve Jobs. Een boze gebruiker mailde de toenmalige CEO om te klagen over het probleem met de hardware van de iPhone 4. Het antwoord van Steve Jobs was kort maar krachtig: “Houd het toestel dan gewoon anders vast.”

13 september

 

Ondanks het gedoe rondom de hardware is de iPhone 4 uiteindelijk een gigantisch succes geworden. Bovendien heeft de stijlvolle smartphone qua ontwerp invloed gehad op hoe de hele industrie voortaan zijn toestellen vorm zou gaan geven, een mate van invloed die je alleen Apple toe kan dichten. Helaas komt er op 13 september een einde aan de hoogtijdagen van de iPhone 4, om het maar zo dramatisch te zeggen. Vanaf dan zullen zowel Apple als zijn geverifieerde reparatiepartners niet meer het toestel repareren. De enige uitzondering is Californië,  waar de fabrikant verplicht is het toestel nog twee jaar te ondersteunen.

Bron: Apple

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters