Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst

Apple is meestal wat serieuzer en minder in voor frivole dingen zoals easter eggs. Dit jaar lijkt de smartphonemaker in een goed humeur te zijn (misschien door het tienjarige bestaan van de iPhone). Om de kerst extra sfeervol te maken zorgt de Apple Store App er dit jaar voor dat je overal kunt genieten van een witte kerst.

Easter egg laat het sneeuwen in Apple Store

Met de laatste update van de Apple Store app heeft Apple stiekem wat extra code verstopt. Wanneer je in de Apple Store rechtsboven naar het zoek venster gaat en “let it snow” typt, verschijnen er sfeervolle sneeuwvlokjes op je display. De sneeuwvlokken vallen in eerste instantie rustig van boven naar beneden, maar wanneer je je toestel schudt beginnen ze net als in een sneeuwbol ook wat wilder te bewegen. Als je de sneeuw zat bent kunt je de app gewoon weer sluiten en opnieuw openen. De easter egg werd gespot door Reddit gebruiker reneritchie, welke er een video van postte op Instagram.

#AppleStore app 🔎: “Let is snow”. Then smile so wide. ❄️❄️❄️ #easteregg #iphonex

A post shared by Rene Ritchie (@reneritchie) on

Apple wil dit jaar mensen bewegen

Het lijkt erop dat Apple er dit jaar uit is om ook mensen te bewegen (ontroeren) in de sneeuw. In zijn reclame voor de feestdagen is een vrouw te zien, die een ontroerend muziekje opzet op haar iPhone X om vervolgens elegant door de sneeuw te dansen met haar Airpods en al dansend de liefde vindt (of toch niet). Aan het einde van de reclame komt Apple met de boodschap “move someone this holiday”.

Hoewel we weten dat het uiteindelijk de bedoeling is om met de reclame meer iPhone X toestellen en Airpods te verkopen, komt het op de één of andere manier toch behoorlijk oprecht over. iPhone X of niet, het kan geen kwaad om dit jaar inderdaad iemand positief te bewegen tijdens de feestdagen.

Via: 9to5Mac, Reddit

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters