'Apple stuurt zelf StreetView-achtige auto's de straat op'

Wakkere journalisten zagen afgelopen week een merkwaardig busje rijden in Canada, met een vreemd geval op het dak. Navraag leerde dat deze auto was gehuurd door Apple. Nadere bestudering van de apparatuur op het dak en op een van de wielen leert dat Apple waarschijnlijk bezig is met een soort StreetView-project, bestemd om Apple Maps met eigen middelen sterk te verbeteren.

'Apple stuurt zelf Streetview-achtige auto's de straat op' applevan 640x384

Zoals bekend was de presentatie van Apple Maps – dat Google Maps moest vervangen op de iPhone – een bittere teleurstelling. De kaarten klopten niet, waren onvolledig en de satellietbeelden lieten eerder een kluwen spaghetti zien dan een normale snelweg. Ook gebouwen stonden vervormd op de foto en de navigatie ermee was zo beroerd dat de Australische overheid automobilisten waarschuwde dat het levensgevaarlijk was om met Apple Maps in de woestijn te navigeren.

Apple heeft daarna veel verbeteringen doorgevoerd, en zou daar nu nog verder in willen gaan. Na de ontdekking van het bestelbusje in Canada zijn elders in Noord- en Midden-Amerika soortgelijke busjes gespot die klaarblijkelijk bezig waren om het kaartmateriaal te verbeteren. Tenminste, dat wordt afgeleid aan de apparatuur die zichtbaar op het dak van de busjes is aangebracht.

Die installatie op het dak ziet er zo curieus uit, dat aanvankelijk werd vermoed dat Apple bezig was met een eigen variant van Google’s zelfsturende auto’s. De apparatuur is namelijk vergeven van de camera’s die de omgeving vastleggen. Maar de busjes werden ook gezien in Amerikaanse staten waar zelfsturende auto’s op grond van wetgeving niet de weg op mogen, dus dat was het niet.

Nadat de herkomst van het busje in Canada was nagetrokken en was gebleken dat Apple die auto had gehuurd, herinnerden bloggers zich dat in de voorbije maanden elders al meer van die bijzondere auto’s waren te zien. In New York, Californië, Hawaii, en zelfs in Panama. Plus nog een aantal Amerikaanse staten.

Bijzonder is dat de auto’s helemaal niet zo bijzonder zijn. Het gaat om Dodge-exemplaren die oud, log en groot zijn, en helemaal niet doen denken aan de glimmende strakke producten van Apple. Maar vanwege hun omvang zijn ze wel prima geschikt om allerlei apparatuur in op te bergen, die nodig is voor het in kaart brengen van grote gebieden.

'Apple stuurt zelf Streetview-achtige auto's de straat op' 11755 5122 appleinsider l 
'Apple stuurt zelf Streetview-achtige auto's de straat op' applevan1 640x298 

Bron: Apple Insider

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters