Apple blijft koning in krimpende tablet markt

Uit data van onderzoeksbureau IDC blijkt dat de tablet markt blijft krimpen, maar dat Huawei er wel steeds meer weet te verkopen.

Tablet markt

Tablet iPad
De iPad

Analisten voorspellen al jaren dat de tablet markt zal blijven krimpen omdat smartphones steeds groter worden. Taken die je eerder liever op een tablet uitvoerde omdat je een groter scherm nodig hebt kunnen steeds vaker ook gewoon op je smartphone worden gedaan. Dat zien we ook terug in de data van IDC, een onderzoeksbureau dat de tablet markt nauw in de gaten houdt.

Top vijf

Volgens het onderzoeksbureau werden er in het eerste kwartaal van 2016 39.6 miljoen tablets verkocht, wat 14.7% minder is dan in dezelfde periode van 2015. Apple blijft nog steeds de leider in de tablet markt met maar liefst 27.2% van alle verkochte tablets. Samsung staat op de tweede plek, maar het Koreaanse bedrijf ervoer wel de grootste daling. Het bedrijf verscheepte 6 miljoen tablets, wat 28.1% minder is dan vorig jaar. Daarmee is het bedrijf verantwoordelijk voor 15.2% van het totale aantal verkochte tablets in het eerste kwartaal van dit jaar.

IDC tablet

Op de derde plek vinden we Amazon terug met 2.2 miljoen tablets. Daarmee zijn de Fire Tablets goed voor 5.7% van het totale aantal verkochte tablets, waarmee het Lenovo (5.5%) net inhaalt. Huawei sluit de top vijf af met 2.1 miljoen verscheepte tablets en 5.2% van het aantal verscheepte tablets, wat zeer indrukwekkend is. In dezelfde periode van 2015 had het Chinese bedrijf namelijk nog een aandeel van 2.4%. De vraag blijft echter hoeveel ruimte er zal blijven voor zulke groei in een alsmaar sneller krimpende markt.

Hybride tablets

De laatste jaren zijn tablets met een afneembaar toetsenbord een stuk populairder geworden, want dat is een vlak waarop tablets zich nog wel kunnen onderscheiden van de alsmaar groter wordende smartphones. Afneembare tablets zijn goed voor 4.9 miljoen verscheepte tablets en daarmee 12.4% van het totale aantal in het eerste kwartaal van 2016. Apple is vooral verantwoordelijk voor dat hoge aantal, maar IDC concludeert dat Microsoft in het komende jaar Apple in zou kunnen halen met de Surface lijn.

Bron: IDC

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters