Apple telt af naar een miljard App Store-downloads

De App Store van Apple verkoopt erg veel applicaties. Zo veel zelfs dat de winkel bijna op de miljard downloads zit, wat een hele prestatie is voor de negen maanden dat de winkel nu open is.

Apple App Store miljard aftellen

Apple heeft met zijn App Store heel wat opschudding veroorzaakt en hoewel de winkel op minder dan 50 miljoen apparaten is geïnstalleeerd, wordt er erg veel gedownload uit de App Store. In december haalde Apple de 300 miljoen downloads, iets meer dan een maand later werd de 500 miljoen al gehaald. Inmiddels zijn we al weer drie maanden na het half miljard en in deze tijd heeft Apple zijn mijlpaal al bijna weten te verdubbelen. Dat wil zeggen dat Apple de afgelopen drie maanden gemiddeld 167 miljoen applicaties per maand heeft verkocht, waarvan helaas de verhouding tussen betaalde en gratis applicaties niet bekend is. Dit komt neer op 5,5 miljoen applicaties per dag, waardoor we kunnen verwachten dat er over ongeveer tien dagen één miljard applicaties gedownload zijn, aangezien dat getal nu rond de 942000000 ligt.

In tegenstelling tot de andere mijlpalen die Apple tot nu toe bereikt heeft, wil het bedrijf de één miljard downloads-mijlpaal niet ongezien voorbij laten gaan. Op de site van Apple staat een grote aftelklok, die samengaat met een heuse wedstrijd. De gebruiker die de miljardste applicatie downloadt, of een ingevuld deelnameformulier precies na de 999.999.999e download verstuurt, krijgt een heel prijzenpakket van Apple. In dit pakket zitten een aantal erg mooie prijzen, namelijk een iTunes-bon van tienduizend dollar, een MacBook Pro, een 32GB iPod touch en een Time Capsule van Apple. Aangezien er tussen de 50 en de 100 applicaties per seconde worden gedownload en dit waarschijnlijk rond het tijdstip dat Apple het miljard bereikt nog hoger zal liggen, moet je wel veel geluk hebben om precies op het goede moment een applicatie te downloaden of het formulier in te sturen. We raden je echter toch aan om rond 23 april nog eens terug te kijken naar dit bericht en de link naar de aftelklok nog een keer te openen, misschien ben je wel de gelukkige die er met een grote tas vol Apple-producten vandoor gaat.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters