Apple ten onder aan eigen succes

Betrouwbare Apple Analyst Ming-Chu Kuo voorspelt dat het aantal iPhones dat in 2016 verscheept wordt zal blijven dalen. Hij stelt dat de iPhone 7(s) ook geen goudmijn zal zijn voor het bedrijf.

Vanwege verkeerde verwachtingen zal het aantal iPhones tot onder de 200 miljoen dalen. Doordat de vraag in ‘emerging markets’ als India niet snel genoeg stijgt om de verminderde vraag in het westen op te vangen, is er nu een overschot aan toestellen.

Overschat

Kuo voorspelt tevens dat de iPhone 7 en 7s nog lagere verkoopcijfers zullen kennen, ondanks dat de smartphones vrij innovatieve features zal bevatten. Zo zou er een dual-camera setup, een trend in de smartphone-markt, geïntroduceerd worden op de Plus versie van het nieuwe toestel. Echter zal Apple volgens Kuo niet snel genoeg herstellen van het verlies bij de voorganger van de telefoon en dus wordt deze volgens hem waarschijnlijk niet zo succesvol als gehoopt. De iPhone 6S bracht te weinig vernieuwing ten opzichte van zijn voorganger en was een minder groot verkoopsucces dan Apple had gehoopt.

Succes iPhone SE

Bovendien is Kuo sceptisch over de genoemde 3.4 miljoen pre-orders van de iPhone SE, die binnen zouden zijn gekomen in China. Volgens Kuo had Apple hier geen concreet bewijs voor. De antwoorden? Die kunnen we eind 2016 verwachten, als Apple zijn financiële rapport openbaar maakt.

Bron: 9 to 5 Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Axel -

    Ik denk dat apple met een nieuw disign moet uitkomen. dat geeft de mensen een eerste goede indruk. Als de iphone 7 er weer ongeveer hetzelfde uitziet gaat het weer mislopen denk ik

  2. Robert -

    Je kan ook als bedrijf te lang wachten met innovaties en het huidige model zoveel mogelijk willen uitmelken, de consument koopt toch wel arrogantie. Maar ik geloof niet in de nokia en windows mobile scenario

iPhone X inham Android

Deze briljante app brengt gratis de lelijkste feature van iPhone X naar Android lees verder

Huawei logo

Voorkant Huawei Mate 10 gelekt: high-end toestel met dunne schermranden lees verder

Samsung Apple iPhone X geld

Zoveel verdient Samsung aan elke verkochte iPhone X lees verder

Google Pixel XL design taimen

Google Photos code lekt grootste feature Pixel 2 lees verder

Samsung Galaxy S8 Samsung Galaxy Note 8

Eindelijk: je kunt de Bixby-knop van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy Note 8 nu uitzetten lees verder

HMD GLOBAL Nokia 9

Nokia 9 duikt op: premium vlaggenschip met gebogen schermranden lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters