Apple ten onder aan eigen succes

Betrouwbare Apple Analyst Ming-Chu Kuo voorspelt dat het aantal iPhones dat in 2016 verscheept wordt zal blijven dalen. Hij stelt dat de iPhone 7(s) ook geen goudmijn zal zijn voor het bedrijf.

Vanwege verkeerde verwachtingen zal het aantal iPhones tot onder de 200 miljoen dalen. Doordat de vraag in ‘emerging markets’ als India niet snel genoeg stijgt om de verminderde vraag in het westen op te vangen, is er nu een overschot aan toestellen.

Overschat

Kuo voorspelt tevens dat de iPhone 7 en 7s nog lagere verkoopcijfers zullen kennen, ondanks dat de smartphones vrij innovatieve features zal bevatten. Zo zou er een dual-camera setup, een trend in de smartphone-markt, geïntroduceerd worden op de Plus versie van het nieuwe toestel. Echter zal Apple volgens Kuo niet snel genoeg herstellen van het verlies bij de voorganger van de telefoon en dus wordt deze volgens hem waarschijnlijk niet zo succesvol als gehoopt. De iPhone 6S bracht te weinig vernieuwing ten opzichte van zijn voorganger en was een minder groot verkoopsucces dan Apple had gehoopt.

Succes iPhone SE

Bovendien is Kuo sceptisch over de genoemde 3.4 miljoen pre-orders van de iPhone SE, die binnen zouden zijn gekomen in China. Volgens Kuo had Apple hier geen concreet bewijs voor. De antwoorden? Die kunnen we eind 2016 verwachten, als Apple zijn financiële rapport openbaar maakt.

Bron: 9 to 5 Mac

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters