Toekomstige producten Apple bestaan geheel uit gerecyclede materialen

Apple heeft zijn ambitieuze plannen voor de toekomst bekend gemaakt. Het bedrijf heeft als doelstelling dat zijn producten uiteindelijk geheel uit gerecyclede materialen bestaan.

Apple gaat recyclen

Wanneer een toestel besproken wordt zijn vaak het uiterlijk en de specificaties de belangrijkste punten. Wanneer er iets bijzonders met de behuizing is, wordt dit ook toegelicht. Verder lijken niet veel mensen geïnteresseerd te zijn in de materialen, waarvan de telefoon is gemaakt. Apple gaat hier in de toekomst echter meer op letten en heeft aangegeven helemaal geen grondstoffen meer te zullen delven. Nieuwe toestellen zullen gemaakt worden van gerecyclede materialen.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Schandalen

Deze plannen werden bekendgemaakt via Apple’s Environment Responsibility Report. Volgens de verklaring zal Apple de materialen voor de toestellen niet meer zelf mijnen. Dit besluit zou te maken kunnen hebben met het feit dat Apple in het verleden betrokken is geweest bij een paar schandalen. Deze hadden te maken met materialen gekocht van mijnen in Congo, waar gebruik zou worden gemaakt van kinderarbeid.

Apple belooft in de toekomst alleen maar gebruik te zullen maken van gerecyclede materialen. Dit in verband met de klimaatveranderingen en het feit dat de grondstoffen van de aarde beperkt zijn.

Uiteindelijke doel is gebruik maken gerecyclede materialen

Met dit besluit is Cupertino, het bedrijf dat de Apple toestellen produceert, één van de eerste bedrijven welke alleen gerecyclede materialen zal gebruiken. In een interview met Vice geeft Lisa Jackson, Apple vice president van onder andere milieuzaken, toe dat het project toch wel wat nerveuze gevoelens oproept. Het is nog onzeker hoe het plan precies uitgevoerd moet worden. Het uiteindelijke doel is om nieuwe toestellen te maken van materialen van geretourneerde toestellen.

Apple

Volgens Yale onderzoek: mindere prestaties met alternatieve materialen

Wat niet meehelpt zijn de resultaten van een Yale onderzoek uit 2013. Tijdens het onderzoek zijn mogelijke vervangende materialen gezocht voor 62 metalen, welke verwerkt worden in smartphones. Helaas werkten de toestellen met deze materialen een stuk minder goed dan de originele telefoons. Het is nu echter wel een paar jaar later. Met alle nieuwe ontwikkelingen zou een passende oplossingen misschien binnenkort gevonden kunnen worden.

Bron: Vice

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters