Toekomstige producten Apple bestaan geheel uit gerecyclede materialen

Apple heeft zijn ambitieuze plannen voor de toekomst bekend gemaakt. Het bedrijf heeft als doelstelling dat zijn producten uiteindelijk geheel uit gerecyclede materialen bestaan.

Apple gaat recyclen

Wanneer een toestel besproken wordt zijn vaak het uiterlijk en de specificaties de belangrijkste punten. Wanneer er iets bijzonders met de behuizing is, wordt dit ook toegelicht. Verder lijken niet veel mensen geïnteresseerd te zijn in de materialen, waarvan de telefoon is gemaakt. Apple gaat hier in de toekomst echter meer op letten en heeft aangegeven helemaal geen grondstoffen meer te zullen delven. Nieuwe toestellen zullen gemaakt worden van gerecyclede materialen.

All About Phones Apple iPhone 7 review

Schandalen

Deze plannen werden bekendgemaakt via Apple’s Environment Responsibility Report. Volgens de verklaring zal Apple de materialen voor de toestellen niet meer zelf mijnen. Dit besluit zou te maken kunnen hebben met het feit dat Apple in het verleden betrokken is geweest bij een paar schandalen. Deze hadden te maken met materialen gekocht van mijnen in Congo, waar gebruik zou worden gemaakt van kinderarbeid.

Apple belooft in de toekomst alleen maar gebruik te zullen maken van gerecyclede materialen. Dit in verband met de klimaatveranderingen en het feit dat de grondstoffen van de aarde beperkt zijn.

Uiteindelijke doel is gebruik maken gerecyclede materialen

Met dit besluit is Cupertino, het bedrijf dat de Apple toestellen produceert, één van de eerste bedrijven welke alleen gerecyclede materialen zal gebruiken. In een interview met Vice geeft Lisa Jackson, Apple vice president van onder andere milieuzaken, toe dat het project toch wel wat nerveuze gevoelens oproept. Het is nog onzeker hoe het plan precies uitgevoerd moet worden. Het uiteindelijke doel is om nieuwe toestellen te maken van materialen van geretourneerde toestellen.

Apple

Volgens Yale onderzoek: mindere prestaties met alternatieve materialen

Wat niet meehelpt zijn de resultaten van een Yale onderzoek uit 2013. Tijdens het onderzoek zijn mogelijke vervangende materialen gezocht voor 62 metalen, welke verwerkt worden in smartphones. Helaas werkten de toestellen met deze materialen een stuk minder goed dan de originele telefoons. Het is nu echter wel een paar jaar later. Met alle nieuwe ontwikkelingen zou een passende oplossingen misschien binnenkort gevonden kunnen worden.

Bron: Vice

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters