Apple toont eigen Nederlandse winkel aan de pers

Apple heeft haar eerste Nederlandse winkel in Amsterdam aan de pers getoond. De winkel is gevestigd in het Hirsch-gebouw op het Leidseplein in Amsterdam.

Apple Store Amsterdam

De winkel is de eerste in zijn soort in Nederland voor Apple. Er zijn in Nederland veel resellers te vinden die het premium logo van Apple mogen dragen, maar deze ondernemingen zijn niet in beheer van Apple. De winkel op het Leidseplein in Amsterdam is dat wel volledig en wordt gekenmerkt door service en overzicht. Zo heeft de eerste Nederlandse retailwinkel van Apple de langste Genius Bar ter wereld. Een Genius Bar is de service-balie waarbij de goed getrainde Apple-medewerkers ruim de tijd nemen om mensen met Apple-producten te ondersteunen en problemen te verhelpen.

De winkel van Apple is gevestigd onder het hoofdkantoor van Apple Benelux in het Hirsch-gebouw. Apple heeft de winkel helemaal verbouwd en naar eigen smaak ingericht. De winkel is twee verdiepingen groot en de fabrikant heeft een eigen kenmerkende glazen trap in het middelpunt van de winkel geplaatst. Dit heeft geresulteerd in een grote pui en een zeer overzichtelijke indeling. In totaal werken er niet minder dan 300 medewerkers in de winkel en deze zijn allemaal de afgelopen maanden getraind in het buitenland in de andere retail-winkels van de fabrikant zelf.

Apple store Amsterdam

De winkel kent elke dag gratis workshops voor klanten en zakelijke gebruikers. Ook kan er middels een iPhone- of iPad-app geshopt worden in de winkel zonder dat het personeel daarbij aan te pas hoeft te komen. Met de app kan betaald worden met een Apple ID en vervolgens kan het artikel uit het rek gehaald en meegenomen worden. De winkel heeft volgens Apple een open uitstraling gekregen die uitnodigt om rond te kijken en rond te neuzen. Daarnaast is er gratis draadloos internet aanwezig in de winkel en kunnen alle producten van de fabrikant uitgeprobeerd worden. Die staan overal uitgestald.

De winkel gaat zaterdag 3 maart officieel open voor het publiek. De winkel zal vanaf 10 uur geopend zijn.

Apple Store Amsterdam

 

Apple Store Amsterdam

 

Apple Store Amsterdam

 

Apple retail en hoofdkantoor

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. eswee -

    En vanaf nu kan je ook Apple rechtstreeks aanspreken op de garantieregeling ipv dat leuke doorverwijzen tussen Apple en winkel waar je het gekocht hebt.:Y

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters