Apple toont interesse in Wimax voor haar draadloze producten

Apple start binnenkort een proef in Zuid-Korea waarmee het wil testen hoe goed Wimax zal werken op haar producten. Wimax zal onder meer worden gebruikt in verschillende laptops van de producent en in de iPod Touch.

Volgens Unwiredview is de producent in zee gegaan met de Koreaanse telecomprovider KT om de tests uit te laten voeren. Apple zou geintreseerd zijn in de mogelijkheden van Wimax en daarom nu willen beginnen met het testen van toepassingen voor dit netwerk. Eergisteren lanceerde Apple haar vernieuwde laptop lijn waar in nog geen draadloze netwerken worden ondersteund buiten Wifi om. Het Wimax netwerk in Korea gaat gebukt onder de naam Wibro en de twee producenten zijn nu druk bezig om de eerste test Macbooks en iPod Touchs te voorzien van een Wimax modulen. Beide partijen hebben volgens de bron een overeenkomst getekend tot de samenwerking van dit project.

De gebruikers van wibro, enkele honderdduizenden, kunnen voor ongeveer achttien euro per maand onbeperkt het netwerk rond Seoul gebruiken met een downloadsnelheid van achttien Mbps. Onduidelijk is nog wanneer de test gaat beginnen en wanneer we de eerste apparaten van Apple mogen verwachten met deze nieuwe functionaliteit. In ieder geval is Nederland ook druk bezig met het opzetten van een eigen Wimax netwerk dat in de toekomst ook in andere delen van ons land de lucht in moet gaan.

Picture 1

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung flexibel display

Samsung onthult echt flexibel display lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters