Apple-topontwerper Jony Ive doet stapje terug

Apple’s topontwerper, Jonathan Ive, heeft ‘promotie’ gemaakt, maar doet eigenlijk een stapje terug. Binnen het bedrijf is er een nieuwe functie voor hem gecreëerd, die van Chief Design Officer. Twee collega’s krijgen de verantwoording over het ontwerp van de producten en de userinterface, en rapporteren aan Ive.

Apple’s hoofdontwerper haalt uit naar concurrentie ive hero20110204
Jony Ive

Richard Howarth is nu ‘vice president of industrial design’ en Alan Dye is nu ‘vice president user interface design’. Met andere woorden: Howarth krijgt de dagelijkse leiding over de afdeling die verantwoordelijk is voor het uiterlijk van Apple’s producten. Dye heeft nu de dagelijkse leiding over de afdeling die de userinterface van Apple-producten vormgeeft.

Jony Ive krijgt het, met andere woorden, rustiger. Hij hoeft nu alleen de algemene ontwikkeling te overzien. Dit kan hij doen vanuit Engeland, zijn geboorteland. Hij zou al enkele jaren weer in zijn eigen land willen wonen zodat zijn kinderen daar later naar school kunnen.

Apple zou al jaren proberen te voorkomen dat Ive teruggaat naar Engeland, omdat hij zo waardevol voor het bedrijf is. Eerder stond Ive al op het punt het bedrijf te verlaten, maar een substantiële salarisverhoging hield hem toen tegen.

Met het creëren van deze nieuwe positie binnen Apple sluiten Ive en zijn werkgever een soort compromis. Niet meer de dagelijkse leiding over de ontwikkeling van de userinterface en het uiterlijk van de producten, dat doen nu andere mensen voor hem. Ive wordt meer een soort ‘bewaker’ van het Apple-uiterlijk. Het wordt interessant om te zien wat voor invloed dit gaat hebben op het uiterlijk van de producten van Apple en het gebruik ervan.

Bron: 9 to 5 Mac

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters