Apple bevestigt slecht nieuws over Face ID op iPhone X en Touch ID

Apple heeft op de iPhone X Touch ID vervangen door Face ID. Je kunt het toestel dus niet ontgrendelen met je vingerafdruk. In plaats daarvan herkent de smartphone je gezicht. De een vind het een prachtoplossing, de ander mist elke dag de vingerafdrukscanner. Hoe dan ook kun je niet om een nadeel heen: Touch ID ondersteunde meerdere gebruikers, Face ID niet.

Apple bevestigt slechte nieuws Face ID

Zo kon je vriend bijvoorbeeld ook je iPhone ontgrendelen, mits je dat had ingesteld. In het geval van de iPhone X heb je dan gewoon pech. Dan zul je een pincode moeten delen. Gebruikers deden de afgelopen weken daarover hun beklag op Twitter. Men hoopte dat Apple middels een update alsnog meerdere gebruikers gaat ondersteunen. We hebben slecht nieuws voor ze.

Apple’s senior vice president van Software Engineering, Craig Federighi, heeft nu op een van die vragen geantwoord. En het antwoord is slecht nieuws: Apple zal blijven focussen op Face ID als een systeem voor een enkele gebruiker. Maar waarom? Omdat Touch ID ook nooit voor meerdere gebruikers is ontworpen. Huh? Denk er maar eens over na: je kunt meerdere vingers registreren, omdat je als gebruiker nou eenmaal tien vingers hebt. Dat helpt als je een iPhone anders vasthoudt, bijvoorbeeld met je andere hand.

Face ID
Face ID

Touch ID was ook niet bedoeld voor meerdere gebruikers

Toevallig kon je dat ook gebruiken om meerdere gebruikers in te stellen. Maar dat is nooit de bedoeling geweest: “Zelfs de multi-finger ondersteuning van TouchID was bedoelt om een individuele gebruiker zijn toestel met zowel zijn vinger als duim te ontgrendelen (…), niet om verschillende gebruikers te ondersteunen.” Federighi bevestigde vervolgens dat Apple Face ID gericht blijft  individuele gebruikers.

Een schrale troost: “We zullen zeker je feedback in het achterhoofd houden, terwijl we onze plannen voor de toekomst van Face ID bepalen.” Oftewel, wen er maar aan. De komende jaren zul je dus maar een gezicht kunnen instellen op je iPhone X. Wie weet onthult Apple over een aantal jaar een grootste update waarmee het wel kan. Daarmee hebben ze weer een mooie upgrade voor een toekomstige iPhone te pakken 😉. Heb je de OnePlus 5T Star Wars Edition trouwens al gezien?

 

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters