Apple bevestigt slecht nieuws over Face ID op iPhone X en Touch ID

Apple heeft op de iPhone X Touch ID vervangen door Face ID. Je kunt het toestel dus niet ontgrendelen met je vingerafdruk. In plaats daarvan herkent de smartphone je gezicht. De een vind het een prachtoplossing, de ander mist elke dag de vingerafdrukscanner. Hoe dan ook kun je niet om een nadeel heen: Touch ID ondersteunde meerdere gebruikers, Face ID niet.

Apple bevestigt slechte nieuws Face ID

Zo kon je vriend bijvoorbeeld ook je iPhone ontgrendelen, mits je dat had ingesteld. In het geval van de iPhone X heb je dan gewoon pech. Dan zul je een pincode moeten delen. Gebruikers deden de afgelopen weken daarover hun beklag op Twitter. Men hoopte dat Apple middels een update alsnog meerdere gebruikers gaat ondersteunen. We hebben slecht nieuws voor ze.

Apple’s senior vice president van Software Engineering, Craig Federighi, heeft nu op een van die vragen geantwoord. En het antwoord is slecht nieuws: Apple zal blijven focussen op Face ID als een systeem voor een enkele gebruiker. Maar waarom? Omdat Touch ID ook nooit voor meerdere gebruikers is ontworpen. Huh? Denk er maar eens over na: je kunt meerdere vingers registreren, omdat je als gebruiker nou eenmaal tien vingers hebt. Dat helpt als je een iPhone anders vasthoudt, bijvoorbeeld met je andere hand.

Face ID
Face ID

Touch ID was ook niet bedoeld voor meerdere gebruikers

Toevallig kon je dat ook gebruiken om meerdere gebruikers in te stellen. Maar dat is nooit de bedoeling geweest: “Zelfs de multi-finger ondersteuning van TouchID was bedoelt om een individuele gebruiker zijn toestel met zowel zijn vinger als duim te ontgrendelen (…), niet om verschillende gebruikers te ondersteunen.” Federighi bevestigde vervolgens dat Apple Face ID gericht blijft  individuele gebruikers.

Een schrale troost: “We zullen zeker je feedback in het achterhoofd houden, terwijl we onze plannen voor de toekomst van Face ID bepalen.” Oftewel, wen er maar aan. De komende jaren zul je dus maar een gezicht kunnen instellen op je iPhone X. Wie weet onthult Apple over een aantal jaar een grootste update waarmee het wel kan. Daarmee hebben ze weer een mooie upgrade voor een toekomstige iPhone te pakken 😉. Heb je de OnePlus 5T Star Wars Edition trouwens al gezien?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters