Apple verandert naam van Apple Store’s

Apple gaat de naam van zijn Apple Store’s veranderen om duidelijk te maken dat het niet simpelweg winkels zijn, maar echte belevenissen.

Apple Store

Apple Stores zijn veel meer dan simpele winkels waar je de nieuwste iPhone’s en MacBooks kunt kopen. Het zijn reclames waar je in rond kunt lopen, een statement qua ontwerp en status van Apple. Tegenwoordig is er ook gratis internet, kun je een kopje koffie scoren en kun je natuurlijk nog altijd stoeien met de nieuwste gadgets van de gigant. De naam Apple Store is dan ook bijna beperkend, want het zijn geen winkels: het zijn belevenissen. Al thans, dat is wat Apple je wil doen laten geloven. Het bedrijf gaat namelijk de naam van zijn vlaggenschipwinkels veranderen naar het simpele “Apple”.

Nieuwe naam

Binnenkort ga je dus niet meer naar de Apple Store om je iPhone te laten repareren, maar loop je simpelweg even naar Apple. Qua branding is de nieuwe naam even strak en effectief als de winkels zelf. In Nederland is het hele belevenisgehalte nog niet zo zeer aanwezig. Waar filialen in Amerika zelfs podia hebben voor optredens en muren die de kunst van artiesten tonen blijft de Apple Store in Amsterdam bijvoorbeeld vooral een schitterende winkel. Of Apple in Nederland ook meer een ontmoetingsplek van zijn filialen wil gaan maken is nog niet bekend.

Apple in Nederland

Het is ook nog niet precies bekend wanneer Apple de namen van elk filiaal gaat wijzigen. De Apple Stores in Haarlem en Den Haag heten bijvoorbeeld al simpelweg “Apple Haarlem” en “Apple Den Haag”, maar de winkel aan het Leidseplein in Amsterdam heet voorlopig nog gewoon de ” Apple Store”. Alleen het uitspreken van de nieuwe naam bewijst al hoe effectief het is: “Ik ga naar een Apple Store” klinkt veel minder als een belevenis dan “Ik ga naar Apple.”

Apple Store

Het bedrijf heeft in een memo tegenover medewerkers aangegeven dat ze de nieuwe naam geleidelijk gaan doorvoeren. Over de redenering achter de verandering laat Apple nog niks los.

Bron: MacRumors

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters