'Apple verbetert goedkeuringsproces voor App Store'

Het is verscheidene iPhone-ontwikkelaars opgevallen dat Apple sinds het begin van 2010 sneller is met het goedkeuren van iPhone-applicaties. Ook lijken applicaties niet meer afgewezen worden wanneer er ‘private API’s’ gebruikt worden.

Apple App Store

Het goedkeuringsproces voor de Apple App Store is onderhevig aan veel kritiek. Het zou veel te lang duren voordat applicaties goedgekeurd worden, en applicaties zouden om onduidelijke reden afgekeurd worden voor opname in de softwarewinkel. Sinds het nieuwe jaar lijkt daar verandering in te zijn gekomen. Alhoewel Apple zelf niets aangekondigd heeft, is het verscheidene iPhone-ontwikkelaars opgevallen dat de iPhone-producent sneller is geworden met het goedkeuren van applicaties. Waar het voorheen weken kon duren, worden nu applicaties binnen enkele uren of een dag gekeurd. Ook worden applicaties niet meer afgekeurd wanneer er gebruikgemaakt wordt van zogenaamde private API’s. Deze API’s zijn officieel niet bedoeld om te gebruiken in applicaties, maar sommige ontwikkelaars maken er toch gebruik van. Apple verwacht echter wel dat er niet meer gebruikmaakt wordt van deze verboden API’s zodra de applicatie geüpdatet wordt.

Een teken dat Apple het goedkeuringsproces ging versoepelen kregen we al eerder. Toen greep Apple-topman Steve Jobs persoonlijk in bij het afwijzen van een App Store-applicatie. De iPhone-producent heeft geen wijzigingen bekendgemaakt aan het goedkeuringsproces, maar dit moet er waarschijnlijk voor zorgen dat de kritiek op het goedkeuringsproces afneemt.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Youtube op achtergrond

Youtube op achtergrond luisteren op iOS en Android: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters