'Apple vergroot productiecapaciteit iPad mini's en iPhone's'

Fabrikant Apple zou extra toeleveranciers hebben ingeschakeld om te helpen met de productie van de iPhone 5c en de iPad mini. Dit meldt The Wallstreet Journal op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met het productieproces.

Volgens The Wallstreet Journal heeft Apple de bedrijven Wistron en Compal gevraagd om te helpen met de productie van de iPad mini en de iPhone 5c. Wistron produceert momenteel producten voor BlackBerry en Nokia, het is niet duidelijk voor welke apparaten Compal momenteel verantwoordelijk is. Verder zal Foxconn de productie van de iPhone 5s opschroeven om de grote vraag naar dat toestel te kunnen bijbenen.

Een mogelijke reden dat Apple extra capaciteit voor de productie van de iPad mini nodig heeft is het nieuwe retina-scherm. Al voor de lancering gingen de geruchten dat het scherm moeilijk was om te produceren en er was zelfs een moment waarop men bang was dat de tablet niet op tijd af zou zijn voor de onthulling vorige maand. Vreemd genoeg specificeert de bron niet of de productietekorten zich voor doen bij de oude of de nieuwe versie van de iPad mini maar gezien de eerdere geruchten en de grote vraag zal het waarschijnlijk het nieuwe model betreffen.

De precieze lanceerdatum van de iPad mini 2 is nog altijd onbekend. Officieel komt de tablet ‘later in November’ uit maar Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer dat precies zal zijn. De grotere iPad Air is inmiddels wel beschikbaar.

'Apple vergroot productiecapaciteit iPad mini's en iPhone's' wistron juarez plant 
Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters