'Apple vergroot productiecapaciteit iPad mini's en iPhone's'

Fabrikant Apple zou extra toeleveranciers hebben ingeschakeld om te helpen met de productie van de iPhone 5c en de iPad mini. Dit meldt The Wallstreet Journal op basis van anonieme bronnen die bekend zijn met het productieproces.

Volgens The Wallstreet Journal heeft Apple de bedrijven Wistron en Compal gevraagd om te helpen met de productie van de iPad mini en de iPhone 5c. Wistron produceert momenteel producten voor BlackBerry en Nokia, het is niet duidelijk voor welke apparaten Compal momenteel verantwoordelijk is. Verder zal Foxconn de productie van de iPhone 5s opschroeven om de grote vraag naar dat toestel te kunnen bijbenen.

Een mogelijke reden dat Apple extra capaciteit voor de productie van de iPad mini nodig heeft is het nieuwe retina-scherm. Al voor de lancering gingen de geruchten dat het scherm moeilijk was om te produceren en er was zelfs een moment waarop men bang was dat de tablet niet op tijd af zou zijn voor de onthulling vorige maand. Vreemd genoeg specificeert de bron niet of de productietekorten zich voor doen bij de oude of de nieuwe versie van de iPad mini maar gezien de eerdere geruchten en de grote vraag zal het waarschijnlijk het nieuwe model betreffen.

De precieze lanceerdatum van de iPad mini 2 is nog altijd onbekend. Officieel komt de tablet ‘later in November’ uit maar Apple heeft nog niet aangekondigd wanneer dat precies zal zijn. De grotere iPad Air is inmiddels wel beschikbaar.

'Apple vergroot productiecapaciteit iPad mini's en iPhone's' wistron juarez plant 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Shihan Richard Pet Riessieman -

    hahaha beetje RAAR bericht van de productie omhoog van de 5C die heeft Apple pas omlaag gedaan wegens slechte verkopen

    1. Quasimodo -

      Inderdaad vreemd. Kan me voor stellen dat het nogal wat imago schade oplevert. Een bericht de wereld in slingeren dat de productie verhoogd is moet het imago weer opvijzelen. Maar dat kun je natuurlijk niet gelijk doen, dat valt te veel op.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

ios 11.3

Iedereen kan nu de betaversie van iOS 11.3 installeren lees verder

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters