Apple verkoopt 47,8 miljoen iPhones in 3 maanden tijd

Apple heeft bekend gemaakt dat het in het laatste kwartaal van 2012 47,8 miljoen iPhones heeft verkocht. Het aantal iPads kwam uit op 22.9 miljoen en beide aantallen liggen een stukje lager dan waarop analisten gerekend hadden.

Apple logo

Apple laat in een persbericht weten redelijk tevreden te zijn over de cijfers van 2012, ondanks dat het de verwachte aantallen van de analisten niet behaald heeft. Apple laat weten dat het in drie maanden tijd 47,8 miljoen iPhones wist te slijten en 22,9 miljoen iPads. Analisten gingen uit van minimaal 50 miljoen verkochte iPhones in Q4 2012 en 25 miljoen iPads. Het aantal verkochte Macs in het laatste kwartaal van 2012 was ook lager; 4,1 miljoen stuks. Een kwartaal eerder wist Apple nog 5,1 miljoen stuks te slijten.

Wat vooral opmerkelijk is is dat de marge omlaag is gegaan bij de fabrikant. Apple staat bekend om haar bijzonder hoge marge op producten, maar deze daalde in een jaar tijd van 44.7 procent naar 38.6 procent. Hierdoor kwam de omzet 17.6 procent hoger uit op 54.5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, maar de winst steeg slechts met 0,1 procent naar 13.1 miljard dollar wat overigens opnieuw een record is voor het bedrijf.

Analisten laten in de nabeurs handel blijken dat ze niet tevreden zijn met de cijfers van de fabrikant. Het aandeel van Apple staat op het moment van schrijven 4 procent lager na de bekendmaking van de cijfers. Desondanks boert Apple nog steeds opvallend goed. In vergelijking met bijvoorbeeld Samsung wist de Koreaan in drie jaar tijd 100 miljoen Galaxy-smartphones te verkopen. Apple had voor dit aantal iPhones slechts 8 maanden nodig. Ook de marge licht bij Samsung rond de 16 tot 19 procent terwijl Apple alsnog 38.6 procent winst weet te maken gemiddeld op haar gadgets.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters