Apple verkoopt 47,8 miljoen iPhones in 3 maanden tijd

Apple heeft bekend gemaakt dat het in het laatste kwartaal van 2012 47,8 miljoen iPhones heeft verkocht. Het aantal iPads kwam uit op 22.9 miljoen en beide aantallen liggen een stukje lager dan waarop analisten gerekend hadden.

Apple logo

Apple laat in een persbericht weten redelijk tevreden te zijn over de cijfers van 2012, ondanks dat het de verwachte aantallen van de analisten niet behaald heeft. Apple laat weten dat het in drie maanden tijd 47,8 miljoen iPhones wist te slijten en 22,9 miljoen iPads. Analisten gingen uit van minimaal 50 miljoen verkochte iPhones in Q4 2012 en 25 miljoen iPads. Het aantal verkochte Macs in het laatste kwartaal van 2012 was ook lager; 4,1 miljoen stuks. Een kwartaal eerder wist Apple nog 5,1 miljoen stuks te slijten.

Wat vooral opmerkelijk is is dat de marge omlaag is gegaan bij de fabrikant. Apple staat bekend om haar bijzonder hoge marge op producten, maar deze daalde in een jaar tijd van 44.7 procent naar 38.6 procent. Hierdoor kwam de omzet 17.6 procent hoger uit op 54.5 miljard dollar in het afgelopen kwartaal, maar de winst steeg slechts met 0,1 procent naar 13.1 miljard dollar wat overigens opnieuw een record is voor het bedrijf.

Analisten laten in de nabeurs handel blijken dat ze niet tevreden zijn met de cijfers van de fabrikant. Het aandeel van Apple staat op het moment van schrijven 4 procent lager na de bekendmaking van de cijfers. Desondanks boert Apple nog steeds opvallend goed. In vergelijking met bijvoorbeeld Samsung wist de Koreaan in drie jaar tijd 100 miljoen Galaxy-smartphones te verkopen. Apple had voor dit aantal iPhones slechts 8 maanden nodig. Ook de marge licht bij Samsung rond de 16 tot 19 procent terwijl Apple alsnog 38.6 procent winst weet te maken gemiddeld op haar gadgets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

iPhone 6

Zo bespaar je opslagruimte met iOS 11 lees verder

iOS 11

iOS 11 is nu beschikbaar: 11 nieuwe features die je moet checken lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

iOS 11 iPhones iPads

Deze iPhones en iPads krijgen 19 september iOS 11 lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters