Apple verkoopt 5,2 miljoen iPhones in drie maanden

Apple heeft de cijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van het lopende boekjaar. De producent heeft een van de beste kwartalen achter de rug in zijn geschiedenis en kon daarbij melden dat er 5,2 miljoen iPhones zijn verkocht in drie maanden tijd.

Op 27 juni liep het derde kwartaal van het lopend boekjaar af voor Apple. De fabrikant heeft een erg goed kwartaal achter de rug, dat is goed terug te zien in de kwartaalcijfers. De verkoop van iPhones steeg met 626 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Die stijging is uiteraard te danken aan de introductie van de iPhone 3GS, toch zijn de verkopen van het nieuwste toestel boven verwachting. Kanttekening is wel dat de iPhone 3G vorig jaar nog niet overal in de wereld te koop was tijdens die drie maanden. In totaal wist de producent dit jaar in drie maanden tijd 5,2 miljoen telefoons te slijten wereldwijd waardoor de winst licht steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Zo kwam de winst over het afgelopen kwartaal uit op 1,23 miljard dollar terwijl die in Q3 van vorig jaar nog 1,19 miljard dollar bedroeg.

Topman Steve Jobs is in zijn nopjes met deze cijfers, hij laat weten dat hij erg blij is met de goede verkopen van de iPhone. Hij voegt daaraan nog toe dat hij er ook trots op is dat de App Store zo immens populair is dat er al meer dan anderhalf miljard downloads zijn geweest in een jaar tijd.

Steve Jobs dollar

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters