Apple verkoopt 5,2 miljoen iPhones in drie maanden

Apple heeft de cijfers bekendgemaakt over het derde kwartaal van het lopende boekjaar. De producent heeft een van de beste kwartalen achter de rug in zijn geschiedenis en kon daarbij melden dat er 5,2 miljoen iPhones zijn verkocht in drie maanden tijd.

Op 27 juni liep het derde kwartaal van het lopend boekjaar af voor Apple. De fabrikant heeft een erg goed kwartaal achter de rug, dat is goed terug te zien in de kwartaalcijfers. De verkoop van iPhones steeg met 626 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Die stijging is uiteraard te danken aan de introductie van de iPhone 3GS, toch zijn de verkopen van het nieuwste toestel boven verwachting. Kanttekening is wel dat de iPhone 3G vorig jaar nog niet overal in de wereld te koop was tijdens die drie maanden. In totaal wist de producent dit jaar in drie maanden tijd 5,2 miljoen telefoons te slijten wereldwijd waardoor de winst licht steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Zo kwam de winst over het afgelopen kwartaal uit op 1,23 miljard dollar terwijl die in Q3 van vorig jaar nog 1,19 miljard dollar bedroeg.

Topman Steve Jobs is in zijn nopjes met deze cijfers, hij laat weten dat hij erg blij is met de goede verkopen van de iPhone. Hij voegt daaraan nog toe dat hij er ook trots op is dat de App Store zo immens populair is dat er al meer dan anderhalf miljard downloads zijn geweest in een jaar tijd.

Steve Jobs dollar

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters