Apple verkoopt een recordaantal iPads en iPhones

Fabrikant Apple heeft een topkwartaal achter de rug. De fabrikant van iPhones en iPads laat weten dat hij een recordaantal iOS-apparaten heeft weten te slijten.

Apple heeft wederom zijn eigen record gebroken. Het laatste kwartaal van 2011 was voor Apple het meest winstgevende kwartaal tot nog toe en dat kwam vooral door de afzet van iPhones en iPads. De fabrikant wist 37,04 miljoen iPhones te verkopen in een kwartaal tijd. Dit is een stijging van 128 procent vergeleken met het zelfde kwartaal in 2010. Ook de afzet van iPads steeg flink door naar 15,43 miljoen stuks. Apple geeft hierbij nog de kanttekening aan dat het bedrijf meer iPhones en iPads had kunnen verkopen als het meer toeleveranciers had kunnen vinden.

Apple weet wel te melden dat het aantal verkochte iPods afneemt, dit als gevolg van mobieltjes die steeds meer de functie van muziekspeler overneemt. In totaal waren er 15,4 miljoen iPods verkocht, 21 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal verkochte Macs steeg wel met 26 procent naar 5,2 miljoen stuks.

Apple heeft in totaal een omzet gedraaid van 46,33 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De winst kwam uit op 13,06 miljard dollar en daarmee steeg de oorlogskas naar 97,5 miljard dollar. De omzet en de winst is bij de fabrikant in een jaar tijd dan ook verdubbeld. De fabrikant is ook optimistisch gestemd over de toekomst, al blijft het aantal toeleveranciers te schaars voor een nog hogere afzet.

Apple Store 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. gee2012 -

    Niet te geloven zo`n omzet en desondanks alles en iedereen aanklagen om nog meer winst te kunne maken.
    Ik blijf erbij, iPhone-gebruikers zijn over het algemeen net schapen die elkaar volgen.

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters