Apple verkoopt een recordaantal iPads en iPhones

Fabrikant Apple heeft een topkwartaal achter de rug. De fabrikant van iPhones en iPads laat weten dat hij een recordaantal iOS-apparaten heeft weten te slijten.

Apple heeft wederom zijn eigen record gebroken. Het laatste kwartaal van 2011 was voor Apple het meest winstgevende kwartaal tot nog toe en dat kwam vooral door de afzet van iPhones en iPads. De fabrikant wist 37,04 miljoen iPhones te verkopen in een kwartaal tijd. Dit is een stijging van 128 procent vergeleken met het zelfde kwartaal in 2010. Ook de afzet van iPads steeg flink door naar 15,43 miljoen stuks. Apple geeft hierbij nog de kanttekening aan dat het bedrijf meer iPhones en iPads had kunnen verkopen als het meer toeleveranciers had kunnen vinden.

Apple weet wel te melden dat het aantal verkochte iPods afneemt, dit als gevolg van mobieltjes die steeds meer de functie van muziekspeler overneemt. In totaal waren er 15,4 miljoen iPods verkocht, 21 procent minder dan een jaar eerder. Het aantal verkochte Macs steeg wel met 26 procent naar 5,2 miljoen stuks.

Apple heeft in totaal een omzet gedraaid van 46,33 miljard dollar in het afgelopen kwartaal. De winst kwam uit op 13,06 miljard dollar en daarmee steeg de oorlogskas naar 97,5 miljard dollar. De omzet en de winst is bij de fabrikant in een jaar tijd dan ook verdubbeld. De fabrikant is ook optimistisch gestemd over de toekomst, al blijft het aantal toeleveranciers te schaars voor een nog hogere afzet.

Apple Store 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters