Apple verkoopt in een weekend 10 miljoen iPhone 6-smartphones

In een weekend tijd heeft Apple al tien miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkocht. Dit is inclusief telefoons die in de voorverkoop werden verkocht en vanaf afgelopen vrijdag werden geleverd. Een nieuw record.

Apple's iPhone 6 breekt alle verkooprecords

Ter indicatie: als je het uitrekent verkoopt Apple elke seconde 57 iPhone 6-smartphones. De grens van tien miljoen smartphones is nu dus al bereikt, terwijl de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in nog niet eens zoveel landen te koop is. Sinds 19 september wordt de telefoon verkocht in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en Groot-Brittannië.

Het was al bekend dat Foxconn, dat de iPhone 6 maakt, nauwelijks aan de vraag naar de Apple-smartphones kan voldoen, terwijl het ruim een half miljoen iPhone 6- en iPhone 6 Plus-smartphones per dag maakt. “De verkoopcijfers van dit weekend voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus overtreffen onze verwachtingen. Blijer kun je ons niet maken”, zegt Apple-CEO Tim Cook op de website van Apple. “We willen al onze klanten bedanken. Dankzij hun is dit onze beste lancering ooit. Alle vorige records zijn aan diggelen geslagen.”

Het nieuwe verkooprecord van Apple had nog scherper gesteld kunnen worden als het bedrijf beter in de behoefte van de klant kon voorzien. “Nog nooit hebben we de productie van een telefoon zo goed aangepakt”, meent Cook. “Als we al meer telefoons hadden gemaakt, hadden we meer iPhones verkocht. We werken hard om zo snel mogelijk in de behoefte te voorzien.”

Vanaf 26 september komen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in meer landen op de markt, waaronder Nederland (waar ‘ie overigens al geleverd wordt). Voor de jaarwisseling is de iPhone 6 in 115 landen te koop.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters