Apple verkoopt in een weekend 10 miljoen iPhone 6-smartphones

In een weekend tijd heeft Apple al tien miljoen exemplaren van de iPhone 6 en iPhone 6 Plus verkocht. Dit is inclusief telefoons die in de voorverkoop werden verkocht en vanaf afgelopen vrijdag werden geleverd. Een nieuw record.

Apple's iPhone 6 breekt alle verkooprecords

Ter indicatie: als je het uitrekent verkoopt Apple elke seconde 57 iPhone 6-smartphones. De grens van tien miljoen smartphones is nu dus al bereikt, terwijl de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in nog niet eens zoveel landen te koop is. Sinds 19 september wordt de telefoon verkocht in de Verenigde Staten, Canada, Australië, Frankrijk, Duitsland, Hong Kong, Japan, Puerto Rico, Singapore en Groot-Brittannië.

Het was al bekend dat Foxconn, dat de iPhone 6 maakt, nauwelijks aan de vraag naar de Apple-smartphones kan voldoen, terwijl het ruim een half miljoen iPhone 6- en iPhone 6 Plus-smartphones per dag maakt. “De verkoopcijfers van dit weekend voor de iPhone 6 en iPhone 6 Plus overtreffen onze verwachtingen. Blijer kun je ons niet maken”, zegt Apple-CEO Tim Cook op de website van Apple. “We willen al onze klanten bedanken. Dankzij hun is dit onze beste lancering ooit. Alle vorige records zijn aan diggelen geslagen.”

Het nieuwe verkooprecord van Apple had nog scherper gesteld kunnen worden als het bedrijf beter in de behoefte van de klant kon voorzien. “Nog nooit hebben we de productie van een telefoon zo goed aangepakt”, meent Cook. “Als we al meer telefoons hadden gemaakt, hadden we meer iPhones verkocht. We werken hard om zo snel mogelijk in de behoefte te voorzien.”

Vanaf 26 september komen de iPhone 6 en iPhone 6 Plus in meer landen op de markt, waaronder Nederland (waar ‘ie overigens al geleverd wordt). Voor de jaarwisseling is de iPhone 6 in 115 landen te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Dane Nijhoff -

    In hoevere is een pre-order nodig? Ik wil geen M8 meer omdat ik problemen heb met mijn bereik. Nu wil ik hem vrijdag na school kopen, zou ik hem nou gewoon kunnen krijgen bij de mediamarkt of icentre?

LG V30S ThinQ

LG onthult slimmere versie LG V30: de LG V30S ThinQ lees verder

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters