Apple verkoopt meer iPhones maar minder iPads

De iPhone verkocht het afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden durven hopen. Apple wist er 31,2 miljoen weg te zetten. Dat is 20 procent meer dan er in hetzelfde kwartaal in 2012 werden verkocht. De iPad deed het beduidend minder goed. De verkoop van de tablet daalde met 14 procent naar 14,6 miljoen stuks.

Mock up iPhone 5s
Mock-up van goedkope nieuwe iPhone

Met name de iPhone is de grote winstpakker voor Apple. Een jaar geleden werden er in dezelfde drie maanden nog 26 miljoen van verkocht, en nu 31,2 miljoen. Maar zowel de iPad als de Mac-computers doen het minder goed op de markt. Er gingen de afgelopen drie maanden 3,8 miljoen Macs over de toonbank, tegen vier miljoen een jaar geleden.

CEO Tim Cook van Apple meldde een stevige groei van de winst die uit iTunes, software en diensten wordt gehaald. Dat had ook weer positieve gevolgen voor de verkoop van iPhones. Cook meldde dat het bedrijf in de herfst en verspreid over 2014 ‘verbazingwekkende’ producten zal presenteren. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

Meer zei hij er niet over, maar de geruchten werden direct aangewakkerd. Al tijden gaan er verhalen over een nieuwe budget-iPhone, die naast het gebruikelijke topmodel in de winkels zal komen te liggen. Hiermee wil Apple de minder kapitaalkrachtige consumenten ook aan de iPhone krijgen.

De iPad is een dissonant in het succesverhaal. De tablet die ooit 80 procent van de markt bestreek, ondervindt nu veel concurrentie van Androidtablets. Maar ook dat kan veranderen als Apple – waarschijnlijk in de herfst – met een nieuwe tablet op de proppen zal komen. De laatste iPad dateert alweer van de afgelopen herfst.

De omzet bedroeg meer dan 32,5 miljard dollar en de winst die het bedrijf in de zak kon steken, is bijna 7 miljard. Dat is beter dan analisten van tevoren hadden gehoopt.

Bron: Slashgear

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters