Apple verkoopt meer iPhones maar minder iPads

De iPhone verkocht het afgelopen kwartaal beter dan analisten hadden durven hopen. Apple wist er 31,2 miljoen weg te zetten. Dat is 20 procent meer dan er in hetzelfde kwartaal in 2012 werden verkocht. De iPad deed het beduidend minder goed. De verkoop van de tablet daalde met 14 procent naar 14,6 miljoen stuks.

Mock up iPhone 5s
Mock-up van goedkope nieuwe iPhone

Met name de iPhone is de grote winstpakker voor Apple. Een jaar geleden werden er in dezelfde drie maanden nog 26 miljoen van verkocht, en nu 31,2 miljoen. Maar zowel de iPad als de Mac-computers doen het minder goed op de markt. Er gingen de afgelopen drie maanden 3,8 miljoen Macs over de toonbank, tegen vier miljoen een jaar geleden.

CEO Tim Cook van Apple meldde een stevige groei van de winst die uit iTunes, software en diensten wordt gehaald. Dat had ook weer positieve gevolgen voor de verkoop van iPhones. Cook meldde dat het bedrijf in de herfst en verspreid over 2014 ‘verbazingwekkende’ producten zal presenteren. Daar wordt momenteel hard aan gewerkt.

Meer zei hij er niet over, maar de geruchten werden direct aangewakkerd. Al tijden gaan er verhalen over een nieuwe budget-iPhone, die naast het gebruikelijke topmodel in de winkels zal komen te liggen. Hiermee wil Apple de minder kapitaalkrachtige consumenten ook aan de iPhone krijgen.

De iPad is een dissonant in het succesverhaal. De tablet die ooit 80 procent van de markt bestreek, ondervindt nu veel concurrentie van Androidtablets. Maar ook dat kan veranderen als Apple – waarschijnlijk in de herfst – met een nieuwe tablet op de proppen zal komen. De laatste iPad dateert alweer van de afgelopen herfst.

De omzet bedroeg meer dan 32,5 miljard dollar en de winst die het bedrijf in de zak kon steken, is bijna 7 miljard. Dat is beter dan analisten van tevoren hadden gehoopt.

Bron: Slashgear

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DannyD -

  ''De omzet bedroeg meer dan 325 miljard dollar en de winst die het bedrijf in de zak kon steken, is bijna 7 miljard.''

  Apple rapporteerde zijn 3e kwartaalcijfers en ik kan je verzekeren dat er geen enkel bedrijf ter wereld is die $325 miljard in een kwartaal verdient. Zelfs niet de premium prijzen die Apple vraagt voor zijn producten kunnen dat bewerkstelligen!

  $325 miljard had $35.3 miljard moeten zijn. Bijna dus…Je zat er maar $289,7 miljard naast…

  En nu de 2e update. Je zat er net bijna $300 miljard naast en nu bijna $3. 😉
  $35,3 en niet $32,5

 2. Quasimodo -

  Het meest ernstige van Apple is de macht die zij over hun systemen tentoonspreiden. Niet alleen naar gebruikers maar ook naar ontwikkelaars of zelfs producenten en telecomproviders. Apple is wat dat betreft een monopolist.
  Omzet en winstcijfers zeggen me niet veel. Geld op de bank is dood. Het wordt pas gevaarlijk als je beseft wat ze met die miljarden kunnen doen. Gelukkig zijn er mensen als Neelie Kroes die zelfs bedrijven als Apple kunnen laten zweten. Microsoft heeft dat al ondervonden.

 3. Toussaint Jongen -

  Indrukwekkend… Laat me niet lachen. Iets dunnere, iets snellere, iets lichtere iPad en iPhone. Terwijl ik het lichte en dunne juist minder prettig vind. En die budget iPhone vind ik zelfs verre van indrukwekkend…

  Maar goed, de toekomst zal het uitwijzen en ik ben toch zeker heel nieuwsgierig!

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters