Apple verkoopt meer telefoons dan BlackBerry

Tijdens de bekendmaking van de financiele cijfers van Apple is duidelijk geworden dat de producent meer iPhones heeft verkocht dan BlackBerry totaal aan toestellen heeft verkocht. Het totaal kwam op 6,892,000 iPhones.

Te midden van sombere recessie-verhalen presenteerde Steve Jobs een ‘topkwartaal’, zoals hij zelf zei. “Apple heeft zojuist één van de beste kwartalen in zijn geschiedenis gerapporteerd, met een spectaculaire prestatie van de iPhone – we verkochten meer telefoons dan RIM (Research in Motion, maker van Blackberry’s, red),” aldus Jobs verheugd. In totaal gingen er de afgelopen drie maanden wereldwijd 6,892,000 iPhones over de toonbank. En dat is meer dan de ruim 6 miljoen eerste generatie iPhones over de vijf kwartalen daarvoor. Dat betekent dat Apple inderdaad zijn streefcijfer – 10 miljoen iPhones vóór het eind van 2008 – al lang en breed heeft gehaald. Sterker nog, de iPhone is de nu dé nieuwe omzetmaker voor Apple. Het afgelopen kwartaal was de iPhone goed voor maar liefst 40 procent van de totale omzet van het techbedrijf, berekent MacObserver.

En het betekent ook dat Apple nu qua omzet wereldwijd nummer drie is van de fabrikanten van mobiele telefoons. “Ik weet dat dit idioot klinkt, maar het is waar”, aldus Jobs. Ook op de pc markt doet het Apple het goed. Het bedrijf verscheepte de afgelopen drie maanden 2,611,000 Mac computers, dat is zijn 21 procent meer verkochte computers en een omzetgroei van 17 procent in vergelijking met een jaar geleden. De koers van Apple schoot nabeurs met meer dan 10 procent omhoog.

iclones_thunder_video 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters