Apple verkoopt meer touchscreentelefoons dan Nokia in Q3

Apple en Nokia hebben beiden hun financiële resultaten laten zien en daarbij is ook bekend geworden hoeveel touchscreentoestellen beide bedrijven verkocht hebben. Opvallend genoeg heeft Apple, een relatief kleine speler, meer touchscreentoestellen verkocht dan Nokia.

Nu de kwartaalcijfers van zowel Nokia als Apple binnen zijn, zijn analisten begonnen met vergelijkingen tussen de twee merken. Bloomberg heeft uitgezocht hoeveel touchscreentelefoons Nokia heeft verkocht en is tot de conclusie gekomen dat Apple met één model meer touchscreentelefoons heeft verkocht dan Nokia, die momenteel 3 touchscreentelefoons in haar portfolio heeft.

Apple heeft in het derde kwartaal van dit jaar 7.4 miljoen telefoons verkocht. Aangezien Apple alleen maar de iPhone in haar portfolio heeft zijn dat allemaal touchscreentelefoons. Dit is bijna twee miljoen meer dan Nokia, die met drie touch-modellen in haar portfolio 5.7 miljoen touchscreentelefoons verkocht in het afgelopen kwartaal. In zijn geheel heeft Nokia Apple natuurlijk dik verslagen, Nokia verkocht in totaal 108.5 miljoen telefoons in Q3, maar dat Apple met slechts één, weliswaar razend populaire, telefoon Nokia dik verslaat qua touch-telefoons is allerminst opvallend. Nokia verkoopt haar touchscreentelefoons in meer dan 150 landen en heeft met de N97, 5800 XpressMusic en 5530 XpressMusic toch ook drie redelijk populaire toestellen op de markt gezet.

N97 5800 5530 vs. iPhone

 

Bron: Bloomberg

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters