Apple verkoopt meer touchscreentelefoons dan Nokia in Q3

Apple en Nokia hebben beiden hun financiële resultaten laten zien en daarbij is ook bekend geworden hoeveel touchscreentoestellen beide bedrijven verkocht hebben. Opvallend genoeg heeft Apple, een relatief kleine speler, meer touchscreentoestellen verkocht dan Nokia.

Nu de kwartaalcijfers van zowel Nokia als Apple binnen zijn, zijn analisten begonnen met vergelijkingen tussen de twee merken. Bloomberg heeft uitgezocht hoeveel touchscreentelefoons Nokia heeft verkocht en is tot de conclusie gekomen dat Apple met één model meer touchscreentelefoons heeft verkocht dan Nokia, die momenteel 3 touchscreentelefoons in haar portfolio heeft.

Apple heeft in het derde kwartaal van dit jaar 7.4 miljoen telefoons verkocht. Aangezien Apple alleen maar de iPhone in haar portfolio heeft zijn dat allemaal touchscreentelefoons. Dit is bijna twee miljoen meer dan Nokia, die met drie touch-modellen in haar portfolio 5.7 miljoen touchscreentelefoons verkocht in het afgelopen kwartaal. In zijn geheel heeft Nokia Apple natuurlijk dik verslagen, Nokia verkocht in totaal 108.5 miljoen telefoons in Q3, maar dat Apple met slechts één, weliswaar razend populaire, telefoon Nokia dik verslaat qua touch-telefoons is allerminst opvallend. Nokia verkoopt haar touchscreentelefoons in meer dan 150 landen en heeft met de N97, 5800 XpressMusic en 5530 XpressMusic toch ook drie redelijk populaire toestellen op de markt gezet.

N97 5800 5530 vs. iPhone

 

Bron: Bloomberg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. brandsi -

    maar ja apple zit ook wel een paar jaartjes langer in die markt. Nokia gaat ze wel weer verslaan als maemo zijn entree heeft gemaatk hoop ik !

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters