Apple verkoopt opnieuw meer iPhones maar minder iPads

Het is fabrikant Apple gelukt om opnieuw meer iPhones te verkopen. Wel lijkt de groei bij de iPad-afdeling langzaam maar zeker af te vlakken.

Het Amerikaans bedrijf laat weten dat het haar beste tweede kwartaal ooit heeft gehad van haar gebroken boekjaar. De omzet van Apple kwam uit op 45.6 miljard dollar, een stijging van 2 miljard dollar vergeleken met een jaar eerder. De winst kwam uit op 10.2 miljard dollar, een stijging van 700 miljoen dollar. In totaal heeft Apple 151 miljard dollar in kas zitten voor overnames en investeringen. Het bedrijf wist in de afgelopen 18 maanden 24 bedrijven over te nemen.

Apple laat weten dat het haar aandeel per 1 juni gaat opsplitsen in 7 aandelen. Zo weet het bedrijf zelf meer controle over het bedrijf te verkrijgen en aandeelhouders rijkelijker te belonen. Ook zal Apple het dividend gaan verhogen tot 63 miljard dollar in totaal voor 2014. Apple is van mening dat haar aandeel ondergewaardeerd wordt. Als gevolg hiervan wordt het aandeel opgesplitst en worden aandelen ter waarden van 90 miljard dollar terug gekocht door het bedrijf. Desondanks gaat het bedrijf zich zelf wel dieper in de schulden steken omdat een groot gedeelte van haar cash in het buitenland ligt. Apple moet een forse belasting over dit geld betalen zodra het dit geld overhevelt naar Amerikaanse rekeningen. Het is dan ook goedkoper voor Apple om een lening aan te gaan.

Apple wist in totaal 43.7 miljoen iPhones te verkopen in een enkel kwartaal. Analisten gingen uit van 37.7 miljoen stuks. Het aantal verkochte iPads was volgens het bedrijf wel lager; 16.35 miljoen stuks. Dit had echter vooral te maken met het feit dat Apple minder voorraad in de winkels wilde neerleggen. Hierdoor heeft het bedrijf gewacht met het verschepen van extra iPads naar de winkels waardoor het uiteindelijke getal lager lag dan verwacht. Feitelijk zijn een half miljoen iPads minder door verkocht dan in het zelfde kwartaal een jaar geleden.

Daarnaast valt op dat tweederde van de nieuwe iPad-gebruikers voor het eerst een iPad heeft gekocht. Bij de iPhone ligt dit aantal op 50 procent. Daarnaast verkoopt met namen de iPhone 4S nog steeds bijzonder goed in Azië en andere delen van de wereld. De iPhone 5C weet dan ook nog niet dit toestel te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters