Apple is nog steeds de koning van de smartphonemarkt, maar er is slecht nieuws

Fabrikanten als Apple en Samsung hebben marketingbudgetten waar je U tegen zegt. Op televisie, op straat en op het internet: je komt overal reclames tegen voor hun nieuwste toestellen. En als zij dat niet doen, dan zorgen Nederlandse providers er wel voor. Daardoor krijgen we echter een vertekend beeld als het om verkoopcijfers gaat.

Samsung vs Apple

Wie verkoopt er nou echt de meeste toestellen? Je ziet Huawei misschien overal, maar dat betekent niet dat de Chinese fabrikant ook op nummer een staat. Het marketingbureau Strategy Analytics schept wat meer duidelijkheid middels een gloednieuw rapport. Daarin worden de verkoopcijfers in het derde kwartaal onder de loep genomen. Dan hebben we het dus over de smartphoneindustrie.

Apple iPhone X vs Samsung Galaxy S8 thumbnail

Laten we meteen in de percentages duiken. Apple’s omzet voor het derde kwartaal van dit jaar waren goed voor 32% van de totale marktomzet. Waar Apple echter echt scoort, is op het vlak van winstmarges. De bedrijfsresultaten van de techgigant besloegen maar liefst 69.9% van de totale markt. Leve premium toestellen!

Maar Samsung dan? Die moest het met respectievelijk 23.1% en 21.8% doen in het derde kwartaal. Een bizar verschil, dat de hele situatie maar weer eens in perspectief zet. Samsung mag dan misschien flink scoren met zijn budgetmodellen, maar dat zet relatief geen zoden aan de dijk. Slecht nieuws voor de Koreaanse fabrikant?

Slecht nieuws?

Nee, niet echt. Het rapport laat namelijk ook zien dat Samsung een grote inhaalslag aan het maken is. In het derde kwartaal van 2015 was het verschil in omzet tussen beide partijen 15.5%. Nu is dat gat geslonken tot 8.9%. Hetzelfde geldt voor de bedrijfsresultaten: van 66.9% tot 48.1%. Samsung heeft dus nog een lange weg te gaan, maar ondertussen moet Apple zich toch echt achter de oren gaan krabben.

Overigens is de Koreaanse techgigant de grootste partij als het om volume gaat. Samsung verscheepte 21.2% van alle verkochte toestellen in het derde kwartaal, Apple 11.4%. Maar aan die 11.4% procent verdient de Amerikaanse fabrikant dus veel meer. Het worden interessante jaren! Een toestel dat een grote rol gaat spelen in deze strijd, is de Samsung Galaxy S9. Check hier de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Richard Pet -

  @Johan Bollen,

  De headphones jack was al veel(2a3Jaar geleden) eerder weg gelaten door andere smartphone fabrikanten.

  En over wat voor oplaad stekkertje heb jij het Johan.

  1. Johan Bollen -

   Samsung heeft nog steeds een headphonejack en de meeste andere fabrikanten ook. Handig! ๐Ÿ‘๐Ÿป Met dat stekkertje bedoel ik dat dingetje dat je in je iPhone steekt als je hem wil opladen. Iedereen gebruikt tegenwoordig de wereldstandaard USB-C. Apple heeft als enige een andere stekker waardoor er geen compatibiteit is met producten anders dan Apple. Maar dat wil Apple natuurlijk ook niet zodat jij de hele mikmak bij Apple koopt – goed voor de bankrekening van Tim Cook. ๐Ÿ˜€

 2. Eddy -

  Apple verdient inderdaad een stuk meer aan hun smartphones.Weinig vernieuwing ieder jaar voor een hoop geld.Weinig vernieuwing houd de kosten zo laag mogelijk.De Apple gebruikers kopen toch wel.

 3. Johan Steenman -

  Apple is de afgelopen 8 jaar NIET 1 KEER smartphone koning geweest. Samsung heeft al 8 jaar veruit het grootste marktaandeel.

  Er is dus maar 1 Koning en dat is Samsung.

  Volgens de laatste rapporten: Samsung 21,6% wereldwijd en Apple een schrale 11,3 %.
  Samsung verkoopt jaarlijks zo’n 180 miljoen smartphones meer dan Apple.

  Apple is een relatief kleine speler op de wereldmarkt waar Android heer en meester, Koning en Keizer is met 89% marktaandeel.

  1. Louis -

   Apple wil meer een premium bedrijf/luxe producent worden zoals bv Louis Vuitton, Karmaloog en dergelijke. Okรฉ Samsung maakt smartphones voor een zeer lage prijs maar Apple heeft over het algemeen een hoger statuut dan andere bedrijven ook op vlak van veiligheid en support is Apple een baas. Wat we bij Samsung niet zien is de zeer moderne en stijlvolle Apple stores waarvan er circa 500 (499) van zijn over de wereld. Over de prijs kan nog gediscuteerd worden ๐Ÿ˜‰

   1. Dolimah -

    Misschien wil Apple wel premium zijn maar in werkelijkheid loopt Apple op vrijwel alle fronten technisch achter en hebben iPhones ook zeker geen premium bouwkwaliteit, als je alle klachten over de iPhone X bijvoorbeeld leest. Maar met veel opschepperij kun je nog een tijdje de legende levend houden…

  2. Louis -

   Over het allemeen word Apple het meest gekopieerd en afgekeken, bv de reclames op tv, series en noem maar op, bijna overal word een iPhone of mac gebruikt. Apple is al van het begin de leider op vlak van perfectie, ze zijn niet altijd de eerste maar achteraf wel de beste kijk bv naar de face ID: het is veilig maar snel genoeg om in uw iPhone binnen te geraken, de one plus 5t is enorm snel maar niet super veilig.

   1. Johan Steenman -

    Noem eens op waar men Apple kopieert. Het is juist Apple dat al meer dan 5 maar alles kopieert van Samsung/Android.

    Phablet moest Jobs om lachen. Waanzin ten top. Totdat Samsung er als eerste mee op de markt kwam en uiterste succesvol was met z’n Note’s kopieerde Apple dat ook.

    Bezelless schermen face Unlock, fingerprint scanner, draadloos laden, snel laden, OLED schermen, glass back, wireless earbuds, low power mode, advanced screen shot , customization of quick actions , (settings), screen shot tools, offload apps (remove app but save all the data), screen recording (game center), split screen and multi-tasking,
    SOS functie.

    De kopieermachine van Apple draait 24/7.

    Vertel jij eens wat de anderen allemaal van Apple kopieren anders dan de ronde hoekjes van 7 jaar geleden?

    Apple veilig? Nee hoor. In 2015 werden zowel IOS als MacOS als meest kwetsbare besturingssysteem bestempeld door een Amerikaanse overheidsinstantie die 24/7 alles wat maar gehacked kan worden in de wereld monitort.

    De Samsung Galaxy smartphones met de Samsung Knox beveiligingslaag zijn de meest veilige smartphones ter wereld. Waarom denk je dat de NL politie Samsung telefoons gebruikt en ook het totaal politiekorps, brandweer en hulpdiensten in de UK?

   1. Johan Bollen -

    Apple heeft de laatste 3 jaar 2 grote uitvindingen gedaan die niet van Samsung zijn gekopieerd Johan:

    1) Een nieuw oplaadstekkertje waar niemand op zit te wachten

    2) Het weghalen van een koptelefooningang die iedereen juist heel graag wil hebben.

    Dรกt is de bijdrage van de beroende maker van de iPhone! ๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€๐Ÿ˜€

Samsung Galaxy S9

Dit is het geheime wapen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus lees verder

Minder dan 1 procent van alle Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Apple iPhone X Plus 2018

2018: waarom Google gaat profiteren van de nieuwe iPhone lees verder

Samsung Galaxy S9 Plus

Vijf dingen die we willen zien in de Samsung Galaxy S9 lees verder

Vivo vingerafdrukscanner geruchten

Fabrikant onthult eerste vingerafdrukscanner in scherm, hint naar Samsung Galaxy S9 lees verder

Samsung Galaxy S7 Edge na 48 uur straling

De Consumentenbond: “Koop de Samsung Galaxy S7 (Edge) niet meer” lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters