Apple is nog steeds de koning van de smartphonemarkt, maar er is slecht nieuws

Fabrikanten als Apple en Samsung hebben marketingbudgetten waar je U tegen zegt. Op televisie, op straat en op het internet: je komt overal reclames tegen voor hun nieuwste toestellen. En als zij dat niet doen, dan zorgen Nederlandse providers er wel voor. Daardoor krijgen we echter een vertekend beeld als het om verkoopcijfers gaat.

Samsung vs Apple

Wie verkoopt er nou echt de meeste toestellen? Je ziet Huawei misschien overal, maar dat betekent niet dat de Chinese fabrikant ook op nummer een staat. Het marketingbureau Strategy Analytics schept wat meer duidelijkheid middels een gloednieuw rapport. Daarin worden de verkoopcijfers in het derde kwartaal onder de loep genomen. Dan hebben we het dus over de smartphoneindustrie.

Apple iPhone X vs Samsung Galaxy S8 thumbnail

Laten we meteen in de percentages duiken. Apple’s omzet voor het derde kwartaal van dit jaar waren goed voor 32% van de totale marktomzet. Waar Apple echter echt scoort, is op het vlak van winstmarges. De bedrijfsresultaten van de techgigant besloegen maar liefst 69.9% van de totale markt. Leve premium toestellen!

Maar Samsung dan? Die moest het met respectievelijk 23.1% en 21.8% doen in het derde kwartaal. Een bizar verschil, dat de hele situatie maar weer eens in perspectief zet. Samsung mag dan misschien flink scoren met zijn budgetmodellen, maar dat zet relatief geen zoden aan de dijk. Slecht nieuws voor de Koreaanse fabrikant?

Slecht nieuws?

Nee, niet echt. Het rapport laat namelijk ook zien dat Samsung een grote inhaalslag aan het maken is. In het derde kwartaal van 2015 was het verschil in omzet tussen beide partijen 15.5%. Nu is dat gat geslonken tot 8.9%. Hetzelfde geldt voor de bedrijfsresultaten: van 66.9% tot 48.1%. Samsung heeft dus nog een lange weg te gaan, maar ondertussen moet Apple zich toch echt achter de oren gaan krabben.

Overigens is de Koreaanse techgigant de grootste partij als het om volume gaat. Samsung verscheepte 21.2% van alle verkochte toestellen in het derde kwartaal, Apple 11.4%. Maar aan die 11.4% procent verdient de Amerikaanse fabrikant dus veel meer. Het worden interessante jaren! Een toestel dat een grote rol gaat spelen in deze strijd, is de Samsung Galaxy S9. Check hier de laatste geruchten rondom de Samsung Galaxy S9 en de Galaxy S9 Plus.

 

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters