Apple verkrijgt patent op automatische beeldrotatie voor mobiele apparaten

Fabrikant Apple heeft een opvallend patent verkregen van de Amerikaanse patentbureau. De fabrikant heeft namelijk het alleenrecht verkregen op automatische beeldrotatie van mobiele producenten. Het patent kan verstrekkende gevolgen hebben voor concurrenten.

Apple heeft een patent verkregen op het automatisch schakelen tussen landschap- en portretmodus doormiddel van de accelerometer-sensor. Het patent lijkt voor alle draagbare mobiele producten te gelden en is inmiddels door het Amerikaanse patentbureau USPTO goedgekeurd en toegewezen. Wel dienen de apparaten over een touchscreen te beschikken en om deze reden heeft Apple dan ook gelijk het wisselen van het scherm doormiddel van een vingerbeweging gepatenteerd en toegewezen gekregen.

Het patent kan verstrekkende gevolgen hebben voor Android-smartphones en Windows Phone-smartphones die in verschillende applicaties en modus over de zelfde functionaliteit beschikken. Het patent is door Apple in 2007 ingediend en dit jaar pas goedgekeurd. Desondanks is de vraag of producenten als Nokia niet al eerder waren met deze techniek, hetgeen dat in zal houden dat het patent buiten de VS niet geldig zal zijn. Apple lijkt wel steeds meer kruit te hebben om te schieten om diens concurrenten in de patentoorlog die steeds grotere vormen begint aan te nemen.

iPad rotatie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. gast -

  @robnas

  Correct me if I am wrong, maar de concurrenten die je opnoemde spanden op hun beurt rechtszaken aan als tegenreactie op die van Apple. Sommigen wat meer in het nieuws dan het andere. Lijkt mij overduidelijk dat Apple de agressor is. In sommige gevallen wellicht terecht van Apple, maar in de meeste gevallen een typische geval van smerige Amerikaanse manier van concurreren.

 2. robnas -

  @sadik: jij hebt je nog niet lang verdiept in hoe bedrijven zich gedragen, gezien je reactie.
  Bedrijven willen geld, patenten kunnen miljoenen opleveren. Met die miljoenen kunnen ze zich meer bezighouden met de iPhone 5.
  Daarnaast zijn HTC/Samsung/Nokia etc net zo "smerig" in hun patentenoorlog.

  Trouwens: dit is geen patent waard, dus het zal me niks verbazen als dit wordt teruggedraaid. Dit patent heeft namelijk niets innovatiefs/vernieuwends.
  Rechters zijn overigens onpartijdig, anders ondermijnt dat een eerlijk proces en de geloofwaardigheid van het rechtssysteem.

 3. sadik -

  Kunnen ze zich niet beter zich bezighouden om de iphone te verbeteren dan in plaats met dit soort dingen te doen wat htc zegt
  Want de ihone5 wordt maar uitgesteld, ik zou zeggen hou je daarmee maar bezig.
  Ja in amerika hebben ze een lobby aan rechters die aan hun kant staan maar hoe zou dat buiten amerika zijn.
  Ik vindt dat apple heel erg arogant is en ze eillen op een heel vieze en valse manier van samsung en htc winnen.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters