Apple verkrijgt patent op automatische beeldrotatie voor mobiele apparaten

Fabrikant Apple heeft een opvallend patent verkregen van de Amerikaanse patentbureau. De fabrikant heeft namelijk het alleenrecht verkregen op automatische beeldrotatie van mobiele producenten. Het patent kan verstrekkende gevolgen hebben voor concurrenten.

Apple heeft een patent verkregen op het automatisch schakelen tussen landschap- en portretmodus doormiddel van de accelerometer-sensor. Het patent lijkt voor alle draagbare mobiele producten te gelden en is inmiddels door het Amerikaanse patentbureau USPTO goedgekeurd en toegewezen. Wel dienen de apparaten over een touchscreen te beschikken en om deze reden heeft Apple dan ook gelijk het wisselen van het scherm doormiddel van een vingerbeweging gepatenteerd en toegewezen gekregen.

Het patent kan verstrekkende gevolgen hebben voor Android-smartphones en Windows Phone-smartphones die in verschillende applicaties en modus over de zelfde functionaliteit beschikken. Het patent is door Apple in 2007 ingediend en dit jaar pas goedgekeurd. Desondanks is de vraag of producenten als Nokia niet al eerder waren met deze techniek, hetgeen dat in zal houden dat het patent buiten de VS niet geldig zal zijn. Apple lijkt wel steeds meer kruit te hebben om te schieten om diens concurrenten in de patentoorlog die steeds grotere vormen begint aan te nemen.

iPad rotatie

 

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters