Apple verkrijgt patent op design van de iPad

Samsung mag hebben beweerd in de rechtszaal dat niemand een rechthoek kon patenteren, Apple heeft deze week bewezen dat dit wel zo is. Het design van de iPad is als patent toegekend aan Apple.

De nieuwe Apple iPad telekoopwijzer

Dit gebeurt een week voordat waarschijnlijk de presentatie van de iPad mini plaatsvindt. Het patent dat Apple heeft geregistreerd, heeft overigens betrekking op het ontwerp van de iPad 1.

Dat patent is een dag ingediend voor de presentatie van het apparaat in 2010. In de patentaanvraag wordt gerefereerd aan patenten die teruggaan tot de jaren veertig van de vorige eeuw. Steve Jobs en Jonathan Ive worden aangewezen als de bedenkers van de rechthoek voor tablets.

Met dit patent in handen heeft Apple er weer een stok bij om Samsung en andere tabletfabrikanten mee te slaan in de rechtszaal. In diverse landen is Apple met Samsung in een verbitterde strijd verwikkeld over patenten over tablets en smartphones. Apple heeft een zaak tegen Samsung in de VS onlangs gewonnen.

Er is overigens nog een handjevol patenten aan Apple toegekend, waaronder eentje die het mogelijk maakt om een tweede usb-kabel op een telefoon aan te sluiten.

Bron: tuaw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. DannyD -

    Innovatie op zijn best!! Steve Jobs en Jonathan Ive aangewezen als de bedenkers van de rechthoek voor tablets. Een rechthoekige scherm. De andere fabrikanten dachten voor de iPad vast dat een rond scherm de toekomst was!!

  2. Koen van Ruijven -

    Dit gaat toch over niks. Een beetje op een vorm een patent doen. Volgens mij is Apple gewoon een bange schijterd, die niet kan hebben dat andere apparaten beter zijn dan die van hun.

  3. Willem de groot -

    Dit zal apple nodig hebben, daar Samsung als een speer gaat.. Verder wil dit patent nog weinig zeggen.. als een rechter uiteindelijk beslist dat het ene apparaat niet veel overeenkomsten heeft met de ander dan heeft het patent weinig zin zoals in het verenigde koningrijk. Is dit Patent alleen van kracht in de States..?? Waarschijnlijk wel.. een Wereldwijd patent is zo goed als onmogelijk.. omdat er op ieder continent het aangevraagd moet worden..

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters