Apple verkrijgt patent op 'slide to unlock'-beweging

Apple heeft van het Amerikaanse patentbureau het patent verkregen op de wijze waarop de iPhone van zijn lock wordt ontdaan. Dat gebeurt door een slot onderaan het scherm van links naar rechts te trekken, waarna het toestel zich ‘opent’. Die wijze van unlocken is dus eigendom van Apple, vanaf nu.

Xperia neo screenshot

Het patent is toegekend door de US Patent and Trademark Office, waar Apple de patentaanvraag al een tijd geleden heeft ingediend. Volgens de tekst in het document waarin het patent aan Apple wordt toegekend, gaat het om een ‘voorgedefinieerd gebaar om het apparaat te unlocken via contact met het scherm’.

Het patent is officieel eigendom van Apple-topman Scott Forstall plus de Apple-ingenieurs Imran Chaudhri, Bas Ording, Freddy Allen Anzures, Marcel Van Os, Stephen O. Lemay and Greg Christie. Die hebben het bedacht. Een plaatje is erbij gedaan om het patent te beschrijven.

Opvallend is dat de patentaanvraag al in 2005 is gedaan, ver voordat de allereerste iPhone in 2007 werd gepresenteerd aan de wereld door Steve Jobs. Dat houdt in dat Apple toen al bezig moet zijn geweest met het ontwerpen van de latere iPhone. Wat overeenkomt met de opmerking van Jobs in 2007 dat er al tweeëneenhalf jaar lang aan het toestel was gewerkt.

Het is nu de vraag of dit Apple-patent problemen oplevert voor de talloze Androidfabrikanten. Dat lijkt naar ons eigen inzicht alleen het geval te zijn voor de 2011-Androidtoestellen van Sony Ericsson, zoals dat van de Xperia neo die bij dit artikel is afgebeeld. Die toestellen worden op vrijwel dezelfde manier als de iPhone van hun schermslot ontdaan.
<br>Bij de meeste andere fabrikanten gaat dat anders. HTC’s unlock je door een balk naar beneden of, in de laatste modellen, een ring naar boven te trekken; Samsung kiest ervoor in sommige modellen om de gebruiker een puzzelstukje op zijn plaats te laten slepen.

iPhone unlock patent 

Bron: iPodnn

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters