'Apple verlaagt productie iPhones met 40%'

Volgens een analist heeft Apple de productie van de iPhone verlaagd met 40%. Dit hoeft niet persé een negatief signaal te zijn, maar positief is het ook niet.

Volgens een rapport van analist Craig Berger van Friedman Billings Ramsey is dit meer dan eerder verwacht. In plaats van een eerder verwachtte 10% verlaging, suggereren zijn ‘recente onderzoeken’ dat Apple in het vierde kwartaal ‘40% minder iPhones gaat produceren’. Berger verwacht dat we in het eerste kwartaal van 2009 een gelijke daling zullen zien, maar merkt hier wel bij op dat dit nog ver weg is.

De verlaging betekend niet gelijk dat er 40% minder toestellen verkocht worden: het kan ook zijn dat Apple in Q3 expres meer toestellen heeft geproduceerd om wat speling te hebben. Tel dit op bij de slechtlopende economie, dan kom je al snel tot de conclusie dat het allemaal zo erg nog niet is. Positief is het ook niet: volgens Berger is er een ‘globale dalende vraag’, zelfs voor de high-end markt, waar de duurdere gadgets van Apple onder vallen.

iphone 

Bron: Alley Insider

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters