Apple verliest in Nederlandse rechtszaak opnieuw van Samsung

Samsung heeft een nieuwe overwinning in Nederland behaald tegenover Apple. De rechtbank in Den Haag is van mening dat de producten van Samsung niet een touch-patent van Apple overtreden.

Apple patent

De uitspraak is vanochtend naar buiten gebracht door de rechtbank, zo meldt Webwereld. Het gaat om een patent waarin de touch-bediening beschreven staat en deze is door Apple op Europees niveau ingediend en toegekend. Het patent beschrijft hoe verkeerde touch-input herkend kan worden en vervolgens door het systeem genegeerd kan worden. Apple meent dat Android-apparaten met Android 2.3 erop inbreuk maken op dit patent.

De rechtbank gaat daar nu niet in mee en wijst de claim van Apple af. Hierdoor moet Apple nu de gerechtskosten betalen van 216.000 euro aan Samsung. In het betoog van de rechtbank laat de rechter weten dat het patent van Apple “niet inventief” is en daarmee dus ongeldig is en niet van toepassing is op Samsung-producten.

De rechtbank wist eerder al Samsung in het gelijk te stellen in een aantijging van Apple rondom dit patent. Apple is hierna in hoger beroep gegaan en dit is dus opnieuw afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters