Apple verliest in Nederlandse rechtszaak opnieuw van Samsung

Samsung heeft een nieuwe overwinning in Nederland behaald tegenover Apple. De rechtbank in Den Haag is van mening dat de producten van Samsung niet een touch-patent van Apple overtreden.

Apple patent

De uitspraak is vanochtend naar buiten gebracht door de rechtbank, zo meldt Webwereld. Het gaat om een patent waarin de touch-bediening beschreven staat en deze is door Apple op Europees niveau ingediend en toegekend. Het patent beschrijft hoe verkeerde touch-input herkend kan worden en vervolgens door het systeem genegeerd kan worden. Apple meent dat Android-apparaten met Android 2.3 erop inbreuk maken op dit patent.

De rechtbank gaat daar nu niet in mee en wijst de claim van Apple af. Hierdoor moet Apple nu de gerechtskosten betalen van 216.000 euro aan Samsung. In het betoog van de rechtbank laat de rechter weten dat het patent van Apple “niet inventief” is en daarmee dus ongeldig is en niet van toepassing is op Samsung-producten.

De rechtbank wist eerder al Samsung in het gelijk te stellen in een aantijging van Apple rondom dit patent. Apple is hierna in hoger beroep gegaan en dit is dus opnieuw afgewezen door de rechtbank in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Mnarijnm vd sluijs -

    uhmm in hoeverre Is dit een eerlijke beslissing? want in NL is volgens mij meer dan 70% van de smartphones een Samsung, in hoeverre heeft dat invloed… (maybe weten jullie het want jullie volgen het nieuws wat beter)

    1. Dominick -

      In principe heeft dat natuurlijk geen invloed. Maar wat mij wel opvalt is dat Apple in Amerika veel meer wint dan in andere landen. Ik denk dus zeker dat de populariteit van een merk in een land en het feit dat het thuisland van Apple Amerika is invloed hebben, ondanks dat dat niet zou mogen.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters