Apple verliest marktaandeel in haar thuismarkt

Apple begint ondanks de successen van de iPhone 4 wat marktaandeel te verliezen op haar thuismarkt. Dit is vooral te danken aan het nog steeds opkomende Android.

Apple iPhone 4 piano

Het relatieve aantal Amerikaanse smartphonegebruikers met een Apple-toestel zakte in de eerste helft van dit jaar al een beetje, maar aangezien de nieuwe iPhone toen alweer even geleden gelanceerd werd leek dat niet zo erg. Nu de iPhone 4 alweer even in de winkel ligt heeft comScore gegevens van een onderzoek over de verdeling van de verschillende besturingssystemen die gebruikt worden door Amerikaanse consumenten vrijgegeven. Hoewel deze gegevens, van in totaal drie maanden, in juli eindigen en dus maar één maand iPhone-verkopen omvatten, zien zaken er niet goed uit voor Apple. Ondanks de grote aantallen iPhone’s die verkocht zijn afgelopen zomer, is het marktaandeel van Apple met 1,3% achteruit gegaan. Het lijkt er dan ook op dat het marktaandeel van de iOS nu definitief geen groei meer kent.

Boosdoener is, hoe kan het ook anders, Android. Waar Apple’s iOS 1,3% minder in de handen van Amerikaanse smartphonegebruikers werd aangetroffen, ging het aandeel van Android met 5% omhoog in de VS. Ten opzichte van RIM en Microsoft deed Apple het overigens nog best goed, deze twee partijen verloren namelijk respectievelijk 1,8 en 2,8 procent met hun BlackBerry OS en Windows Phone OS. Opvallend is overigens wel dat bijna alle platformen absoluut gezien meer aanwezig waren, maar door de algehele stijging van het aantal smartphones dat in omloop is gingen de marktaandelen toch achteruit voor velen.

Als we nog wat verder in de toekomst kijken dan zal Apple het alleen maar moeilijker gaan krijgen met de omvorming van Windows Phone en Symbian naar ‘next gen OS’en’. Over een maand komt Windows Phone 7 al uit en in 2011 zal Symbian hoogstwaarschijnlijk een flinke restyle krijgen met Symbian^4, terwijl nog eind deze maand Symbian^3-toestellen beschikbaar zullen zijn die ook al het één en ander goed maken. Daarnaast zijn er nog een aantal nieuwe systemen bezig met een opmars, waarbij vooral Bada en MeeGo mogelijk een bedreiging voor Apple gaan vormen.

Bron: Moconews

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters