Apple verliest opnieuw in hoger beroep van Motorola

Apple heeft in een Duits hoger beroep opnieuw van Motorola verloren. De fabrikant mag door de uitspraak geen pushmail meer aanbieden in haar iCloud dienst in Duitsland.

Apple iCloud

Afgelopen februari oordeelde de rechtbank in Duitsland al dat Apple geen pushmail mag aanbieden in haar iCloud-dienst. Volgens de rechtbank schendt Apple een patent van Motorola als het gaat om push-technologie. Het gewraakte patent beschrijft hoe meerdere apparaten met elkaar gesynchroniseerd worden en daarbij een notificatie afgeven. De rechtbank meende toen dat iCloud en de producten die van iCloud gebruik maken, waaronder iPhones en iPads, verboden moeten worden in Duitsland. Apple wist kort hierna de pushdienst te verwijderen in Duitsland waardoor de toestellen weer verkocht mochten worden.

Kort na de uitspraak wist Apple gelijk beroep aan te tekenen tegen de uitspraak. Inmiddels is dit beroep in een nieuwe zitting afgewezen, zo weet The Next Web te melden. Hierdoor mag Apple definitief geen push e-mail meer aanbieden in haar iCloud-dienst in Duitsland. Daarnaast moet de fabrikant ook Motorola een nog onbekend bedrag betalen voor het schenden van de patenten. Mensen die gebruik maken in Duitsland van iCloud moeten nu handmatig hun e-mail controleren.

Apple en Microsoft hebben afzonderlijk van elkaar beroep aangetekend tegen Motorola bij de Europese Unie. Volgens beide bedrijven biedt Motorola de patenten niet onder de zogenaamde FRAND-afspraak aan. Fabrikanten zijn hiertoe verplicht om zo geen misbruik te kunnen maken van hun patenten. Opvallend was dat de rechtbank in Duitsland eerder al gemeend heeft dat de patenten van Motorola niet onder de FRAND-overeenkomst vallen waardoor de vraag is hoe veel kans Microsoft en Apple bij de EU maken. De EU gaat wel een onderzoek instellen naar de praktijken van Motorola.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters