Apple verliest rechtszaak over kleine letter i

De Australische rechtbank IP Australia heeft geoordeeld dat Apple niet het alleenrecht heeft op de kleine letter i. Apple klaagde een fabrikant van laptophoezen aan die ‘DOPi’ als merknaam gebruiken.

Logo's Apple en Woolworth

De Australische krant de Sydney Morning Herald meldt dat Apple een laptophoezenfabrikant, die de naam DOPi gebruikt, wilde verbieden deze naam te blijven gebruiken. Dit omdat de naam achterstevoren gespeld iPod oplevert. Volgens Apple zou dit verwarring bij de consumenten opleveren. De Australische rechtbank oordeelde dat Apple niet het alleenrecht heeft om de kleine letter i te gebruiken in productnamen, ook al gebruiken ze deze letter in al hun producten zoals de iPod, iPhone en iMac. Er zijn volgens de rechtbank meerdere bedrijven die de kleine letter i al eerder gebruikten in elektronische producten.

Het is niet de eerste keer dat Apple een rechtszaak aangaat. Eerder raakte het bedrijf al in gevecht met Woolworths, de grootste supermarkt van Australië, omdat zij een groene appel als logo gebruiken. Deze zaak loopt nog.

Bron: Nu.nl

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters