Apple versoepelt garantieregeling op aandringen van de EU

De Europese Unie heeft laten weten dat Apple de garantieregeling voor de iPhone zal versoepelen. Na onder druk te zijn gezet door de Europese Unie heeft Apple besloten ook garantie te gaan verlenen op in het buitenland gekochte iPhones.

iPhone gebroken scherm

Vooralsnog was het zo dat je je iPhone officieel in Nederland alleen kon laten repareren als hij ook in Nederland gekocht was, wat uiteraard tot heel wat ontevredenheid heeft geleid. In de praktijk worden ook buitenlandse iPhones na veel research en aandringen wel onder de garantie gerepareerd als we iPhoneclub mogen geloven, maar dat is natuurlijk geen optimale situatie. Daar zal nu gelukkig een einde aan komen, na een beetje druk vanuit de EU. Deze was namelijk met een onderzoek bezig naar de garantiepraktijken van Apple en kwam tot de conclusie dat Apple met haar praktijken, waar de Consumentenbond overigens ook al haar onvrede over uitsprak, opdeling van de markt veroorzaakt. Hierop heeft Apple besloten de garantieregeling te wijzigen.

Dat wil zeggen dat Apple nu wel garantie gaat leveren op in andere Europese landen aangekochte iPhones. Helaas geld de nieuwe regeling dus alleen voor de Europese Unie en de Europese Ruimte, maar dat is voor ons als Nederlanders in ieder geval een flinke stap vooruit. Commissaris voor Mededinging Joaquin Almunia is blij dat Apple deze maatregelen heeft genomen zonder dat daar juridische stappen vanuit de EU voor nodig waren.

Bron: iPhoneclub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters