Apple versoepelt garantieregeling op aandringen van de EU

De Europese Unie heeft laten weten dat Apple de garantieregeling voor de iPhone zal versoepelen. Na onder druk te zijn gezet door de Europese Unie heeft Apple besloten ook garantie te gaan verlenen op in het buitenland gekochte iPhones.

iPhone gebroken scherm

Vooralsnog was het zo dat je je iPhone officieel in Nederland alleen kon laten repareren als hij ook in Nederland gekocht was, wat uiteraard tot heel wat ontevredenheid heeft geleid. In de praktijk worden ook buitenlandse iPhones na veel research en aandringen wel onder de garantie gerepareerd als we iPhoneclub mogen geloven, maar dat is natuurlijk geen optimale situatie. Daar zal nu gelukkig een einde aan komen, na een beetje druk vanuit de EU. Deze was namelijk met een onderzoek bezig naar de garantiepraktijken van Apple en kwam tot de conclusie dat Apple met haar praktijken, waar de Consumentenbond overigens ook al haar onvrede over uitsprak, opdeling van de markt veroorzaakt. Hierop heeft Apple besloten de garantieregeling te wijzigen.

Dat wil zeggen dat Apple nu wel garantie gaat leveren op in andere Europese landen aangekochte iPhones. Helaas geld de nieuwe regeling dus alleen voor de Europese Unie en de Europese Ruimte, maar dat is voor ons als Nederlanders in ieder geval een flinke stap vooruit. Commissaris voor Mededinging Joaquin Almunia is blij dat Apple deze maatregelen heeft genomen zonder dat daar juridische stappen vanuit de EU voor nodig waren.

Bron: iPhoneclub

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters