Zorg dat je erbij bent: Apple biedt excuses en oplossing aan voor vertragen iPhones

De afgelopen weken was er ophef over het feit dat Apple oude iPhones vertraagt om de levensduur van versleten accu’s te verlengen. Nu geeft het bedrijf toe dit niet zo handig aangepakt te hebben en komt met een uitgebreid vervangingsprogramma.

Apple gaat versleten accu’s voor een gereduceerd tarief vervangen. Normaal betaal je $ 79 maar tot december 2018 wordt die prijs verlaagd naar $ 29. De iPhone-maker biedt ook zijn excuses aan voor de gang van zaken.
Dit artikel verscheen als eerste op OneMoreThing.nl.

Europese prijzen nog niet bekend

Vanaf januari 2018 vervangt Apple iPhone-accu’s een jaar lang met 50 dollar korting. Amerikaanse gebruikers betalen $ 29 in plaats van $ 79. Europese prijzen zijn nog niet bekend. Stel dat Europeanen 50 euro korting krijgen, dan wordt de prijs € 39 in plaats van € 89. Het programma start in januari en wordt daarna wereldwijd uitgerold. Alle iPhones vanaf de iPhone 6 komen in aanmerking. We hebben Apple Nederland om meer details gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen.

Apple iPhone accu

iOS-update geeft meer inzicht

Naast het vervangingsprogramma komt begin 2018 een iOS-update uit die de status van de accu en de impact van slijtage op de prestaties inzichtelijk maakt. In een open brief verontschuldigt Apple zich voor de onduidelijkheid. Het bedrijf benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om opzettelijk de levensduur van een Apple-product te verkorten, of de gebruikerservaring te verslechteren om de aanschaf van een nieuw apparaat te stimuleren. “Ons doel is altijd geweest om producten te maken waar onze klanten van houden. Het zo lang mogelijk laren werken van iPhones is daar een belangrijk onderdeel van”, schrijft Apple.

De mediastorm rondom het trager worden van oudere iPhones begon eerder in december. Toen viel een aantal gebruikers van forumsite Reddit op dat hun oude iPhone sneller werd na het plaatsen van een nieuwe accu. Benchmarks bevestigden dit en Apple zei dit bewust te doen om onverwacht uitvallen van iPhones met een versleten accu te voorkomen. Dat verzwakte de media-aandacht voor dit onderwerp niet en dit zou weleens het grootste schandaal sinds antennagate in 2010 kunnen zijn. Check ook het slechte nieuws over de iPhone X.

Samsung Galaxy S10 leak Ice Universe

Notchloze Galaxy S10 opgedoken met opvallend smalle randen lees verder

Samsung patent twee displays

Samsung denkt na over toestel met twee displays lees verder

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters