Zorg dat je erbij bent: Apple biedt excuses en oplossing aan voor vertragen iPhones

De afgelopen weken was er ophef over het feit dat Apple oude iPhones vertraagt om de levensduur van versleten accu’s te verlengen. Nu geeft het bedrijf toe dit niet zo handig aangepakt te hebben en komt met een uitgebreid vervangingsprogramma.

Apple gaat versleten accu’s voor een gereduceerd tarief vervangen. Normaal betaal je $ 79 maar tot december 2018 wordt die prijs verlaagd naar $ 29. De iPhone-maker biedt ook zijn excuses aan voor de gang van zaken.
Dit artikel verscheen als eerste op OneMoreThing.nl.

Europese prijzen nog niet bekend

Vanaf januari 2018 vervangt Apple iPhone-accu’s een jaar lang met 50 dollar korting. Amerikaanse gebruikers betalen $ 29 in plaats van $ 79. Europese prijzen zijn nog niet bekend. Stel dat Europeanen 50 euro korting krijgen, dan wordt de prijs € 39 in plaats van € 89. Het programma start in januari en wordt daarna wereldwijd uitgerold. Alle iPhones vanaf de iPhone 6 komen in aanmerking. We hebben Apple Nederland om meer details gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen.

Apple iPhone accu

iOS-update geeft meer inzicht

Naast het vervangingsprogramma komt begin 2018 een iOS-update uit die de status van de accu en de impact van slijtage op de prestaties inzichtelijk maakt. In een open brief verontschuldigt Apple zich voor de onduidelijkheid. Het bedrijf benadrukt dat het nooit de bedoeling is geweest om opzettelijk de levensduur van een Apple-product te verkorten, of de gebruikerservaring te verslechteren om de aanschaf van een nieuw apparaat te stimuleren. “Ons doel is altijd geweest om producten te maken waar onze klanten van houden. Het zo lang mogelijk laren werken van iPhones is daar een belangrijk onderdeel van”, schrijft Apple.

De mediastorm rondom het trager worden van oudere iPhones begon eerder in december. Toen viel een aantal gebruikers van forumsite Reddit op dat hun oude iPhone sneller werd na het plaatsen van een nieuwe accu. Benchmarks bevestigden dit en Apple zei dit bewust te doen om onverwacht uitvallen van iPhones met een versleten accu te voorkomen. Dat verzwakte de media-aandacht voor dit onderwerp niet en dit zou weleens het grootste schandaal sinds antennagate in 2010 kunnen zijn. Check ook het slechte nieuws over de iPhone X.

Face ID gezichtsherkenning

iPhone X achterna: worden dit eerste Android smartphones met 3D-sensor? lees verder

Honor 10 officieel onthuld met dubbele AI camera lees verder

Moto G6

Motorola’s nieuwe Moto G6 en E5 toestellen zijn slimmer dan ooit lees verder

Galaxy Note 9 notch render

Dit is de Samsung Galaxy Note 9 met een notch lees verder

Apple iPhone Xs Plus 2018 iPhone X Plus

Nieuwe iPhones worden volgens analisten allemaal goedkoper lees verder

Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition

Maak kennis met de Samsung Galaxy S9 Red Bull Ring edition lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters